Un assolellat dia d’hivern acompanya al Club Excursionista Anoia fins al Castell de Montsoriu

Desprès d’una setmana plujosa, el Club Excursionista Anoia realitza la seva activitat senderista sota un magnífic sol d’hivern. L’excursió que partia des de la localitat d’Arbúcies, va ser tranquil•la i suau.
El grup es reuní al Restaurant Ca l’Avi, a Breda, que tot i aplicar uns preus un pel massa cars, seria el punt idoni de trobada, ja que està situat al carrer principal que creua la població i compta amb un ampli aparcament. El grup seguiria aquesta mateixa carretera fins el punt de sortida, Arbúcies, deixant un cotxe al Coll de n’Orri, punt final de la caminada. Abans d’iniciar la ruta, el grup cerca un indret prou cèntric per deixar la resta dels cotxes. Després de tres voltes al casc urbà i veient que tot és zona de pagament, decideixen deixar-los al pàrquing públic de l’entrada. El complicat de començar un camí al mig d’un casc urbà,és que no existeix cap senyal que t’indiqui cap a on has d’anar per agafar el camí correcte. Tot i això, no es triga gaire a ascendir pels carrerons d’Arbúcies. Per fi, les primeres senyals del PR C-201 i el GR83. Un dels components del grup, carregat amb un trípode fotogràfic de la mida d’un bazooka, fa sospitar a la resta de que aquella caminada seria massa tranquil•la. Tot i això, el noi es comportà.
Els excursionistes guanyen alçada i retroben el camí pla una vegada deixen enrere les darreres cases d’Arbúcies. Sobrepassada la Costa d’en Malla, arriben a l’espai obert del Camp Gran. Allà seguirien a l’esquerra abandonant el GR83 i seguint, ara si, solament el PR C-201. A la seva dreta la masia d’El Morer i, al davant la del Replà. A partir d’aquest punt, els caminaires s’endinsarien en un bosc d’alzina surera que seguirien durant una llarga estona. Situats ja sota el Castell de Montsoriu, caldria guanyar una forta pendent abans d’arribar que, per fi, permetria als excursionistes sortir del monòton i atapeït camí, aclarint-se aquella espessa boscositat mentre es guanyava altura en cada passa. La verticalitat del camí no permetria d’observar el castell però si, la massa muntanyosa del Montseny amb una vista excepcional del cim de Les Agudes. A la poca estona, s’arriba al pla del Castell de Montsoriu on, la vista cap a la costa mediterrània resulta espectacular. A mig camí però, es divisa el Castell d’Hostalric. El Castell de Montsoriu, està situat entre els termes municipals d’Arbúcies i de Sant Feliu de Buixalleu i representa un dels exemples més rellevants de l’arquitectura medieval del Mediterrani i, està considerat com el millor castell gòtic de Catalunya. Amb la seva restauració, el Castell ha pogut recuperar part de l’esplendor que aquest va tenir durant el segle XIV, quan Montsoriu era considerat un dels “bells nobles del món” i on va servir de palau-castell on residien els bescomptes de Cabrera i Girona.
Fotos del paisatge i del castell i una amena conversa amb un guia que realitza les visites turístiques.
Ara calia agafar el camí de baixada en direcció a Breda. Aquest, resulta altra vegada monòton pel mig del bosc. Quan aquest s’aclareix, es pot veure una bona visió del Castell al capdamunt del turó. A la poca estona, el grup arriba al Coll de n’Orri on tenen el cotxe per poder retornar. Abans, cal anar a buscar els altres a Arbúcies.
Per dinar, el grup cerca un indret a Breda on els preus estiguin a un nivell més assequible i, per això, tiren carretera avall direcció sud i, abans de sortir d’aquesta població, paren al Bar La Gavina on, son atesos molt agradablement i on el menjar i el preu resulta molt correctíssim.
Una vegada més, el Club Excursionista Anoia realitza una sortida per l’interior més profund de Catalunya. Potser, els paisatges no resulten tant espectaculars com aquells que s’observen a les muntanyes més elevades de la nostra geografia però, d’aquesta manera, s’aconsegueix conèixer millor aquells indrets rurals que fan bategar la nostra cultura i la nostra història més particular. Aquest, és l’objectiu del CEA per aquest any.