Plàcida caminada la que realitza el Club Excursionista Anoia entre Vilada i La Nou de Berguedà

Desprès d’un any realitzant els cims més significatius de la geografia catalana, el Club Excursionista Anoia ha dissenyat per aquest any 2013 un calendari on dominen clarament les caminades senderistes. Fora de les rutes i muntanyes més conegudes i tradicionals, el Club masquefí realitzà el passat diumenge una caminada tranquil•la per l’interior del Berguedà.
El grup es completà a Vilada, concretament fent un cafè al Bar Restaurant Comellas. Allà mateix, un caçador va confirmar damunt el mapa la ruta que el Club plantejava per aquesta matinal. Tot i això, les senyals marcades al camí no coincidien amb les del mapa i, aquest fet va provocar un desviament de la ruta que es va solventar sobre la marxa, variant aquesta però no l’objectiu. Amb tot això, s’havia descendit fins a la Granja La Coromina, on justament allà, és quan se n’adonen d’aquest fet. S’han estat seguint les senyals d’un PR inexistent al mapa. Els excursionistes comprovaren la carta amb el GPS, encarrilant d’aquesta manera l’alternativa a la primera ruta, que hauria d’haver estat més al nord i per la zona dels Roquers i la Font de l’Arç. Ara, s’enfilarien pel Passant de les Barres fins guanyar el primer objectiu del matí: el Castell de Roset. Un indret perfecte per fer un mos gaudint de la panoràmica que ofereix aquest altiu punt. Foto de grup, la bota de vi i, per alguns, un cigaló ben calentet.
De nou al camí, el grup retrocedeix una mica fins l’entrada d’un corriol anomenat El Forat, que els duria a retrobar el GR241 passant sota mateix de les Lleixes de Viladomat. Tot i que l’excursió transcorre per l’interior de boscos frondosos, de quan en quan la vista pot gaudir de perspectives ben llargues. És durant aquest tram que es divisa una bona panoràmica sobre el Pantà de la Baells. Al fons; Montserrat.
A l’estona s’arriba al Pla de Clarà. Aquí si que es troba una bona perspectiva paisatgística que, tot i retrobar-se amb la carretera que uneix Vilada amb La Nou, aquesta no resulta gens molesta als caminaires. El paisatge resulta fantàstic! Enfront, la Serra del Cadí i el Moixeró nevada, dona una pinzellada alpina a la matinal. A l’esquerra i per damunt de l’immens Pla, els Cingles de Vallcebre amb la Central Tèrmica de Cercs als seus peus i, per dalt, els pollegons del Pedraforca semblava que es posessin de puntetes per fer-se veure. I més a l’esquerra i ja darrera del grup, el Serrat de la Figuerassa amb la silueta del Santuari de Queralt.
Xino-xano tot xerrant, els excursionistes fan entrada a la Nou de Berguedà, passant per davant del Santuari de Lurda i arribant finalment als cotxes, on un vedell de poques hores de vida, els dona la benvinguda.
El grup retornà en cotxe fins al punt de partida, i farien un menú al Bar Restaurant Comellas on el menjar va ser molt correcte, el vi havia d’anar acompanyat amb força gasosa i, on es recomana que tasteu la crema catalana de la casa (només es recomana).
Al final, noves amistats i bon rotllo entre els participants i, preparant ja la propera sortida del Club. El 24 de febrer, cita a la Ferrata de Les Gorgues de Salenys a l’Alt Empordà.