Per qüestions meteorològiques el Club Excursionista Anoia varia la seva sortida a la Canal de Cristall i assoleix el pic de la Serra Gran (2402 mts)

El Club Excursionista Anoia assoleix el pic de la Serra Gran, de 2402 metres d’altura, com alternativa a la ruta prevista inicialment a la Canal de Cristall.

Les sobtades nevades precipitades durant la setmana prèvia a la sortida plantejada per ascendir a la serra del Cadí per la Canal de Cristall, obliga al Club Excursionista Anoia a variar el seu objectiu per preservar la seguretat dels participants.

La neu caiguda a les darreres hores feia impracticable l’ascensió a la serra del Cadí per l’interior de la Canal de Cristall i, per això, el grup masquefí varià la ruta i decidí traslladar la caminada a la vessant sud del Moixerò.

Reunits els participants i conformat la totalitat del grup a la bonica vila de Bagà (Berguedà), aquest es traslladà fins al refugi de Rebost (1640 mts) on inicià la ruta. En part, aquesta transcorreria pel conegut tram de la travessa de Cavalls del Vent, passant per boscos i planúries d’estil eurosiberià com el que es situa sota el cim dels Rocs de la Berita i el de la Bòfia. La neu caiguda sobre el terreny oferia un paisatge fantàstic als ulls dels excursionistes. El fred i el vent també van tenir el seu paper important durant aquesta jornada. Ara, el grup prendria la carena per guanyar ràpidament alçada i aconseguir coronar el cim de la Serra Gran, de 2402 metres d’altura. Par la baixada, el grup s’arribaria fins el coll de Comafloriu (2194 mts) i a cercar el GR 150, amb el que arribarien fins el refugi de Coll de Pal (1925 mts) i fins al refugi de Rebost on es clouria la jornada excursionista.