El Club Excursionista Anoia assoleix la Punta del Pins Carrassers durant un trekking per la serra del Montsant

Durant la sortida realitzada pel Club Excursionista Anoia a la serra del Montsant, el grup desplaçat a aquesta bonica zona del Priorat, assolí el principal objectiu plantejat; arribar a la Punta dels Pins Carrassers, de 1055 metres.

Per arribar fins aquest punt l’organització excursionista plantejà una bonica i espectacular ruta circular que els permetria arribar a llogarets amagats on seure i reposar els seria un gran luxe.

S’inicià la jornada completant el grup fent un cafè al forn de pa de Can Tullet de l’Espluga de Francolí per després arribar-se a l’ermita de Sant Antoni d’Ulldemolins per iniciar des d’allà la caminada. La ruta els portaria per llogarets ben bucòlics com la font de la Gleva o al mirador on s’observa perfectament els pous d’aigua transparent del congost de Fraguerau, vora les agulles anomenades els Tres Jurats. Travessant un pont penjat, el grup entraria de ple al estret barranc de Sant Bartomeu per arribar a un dels punts més amagats i màgics de la serra del Montsant; l’ermita de Sant Bartomeu de Fraguerau, un lloc tranquil i de meditació i on s’aprofitaria per a fer un àpat i la fotografia de grup.

Ara calia desfer el camí fins travessar de nou el pont penjant. El corriol s’aniria enfilant fins a la zona aèria dels Ventadors, una cresta que calia salvar amb atenció i amb un fort pendent. Passat aquest punt, el pendent seguiria molt marcat i es transformaria en el punt més dur de la ruta, doncs al fort desnivell s’hi afegia uns trams molt estrets on hi calia posar tots els sentits, ja que el pati que presentava resultava molt perillós en el cas d’una possible relliscada. Arribats a la carena es descobrien davant els caminaires tot un seguit de turonets i el corriol es tornava agradable i fàcil. Desprès d’una petita aturada per a recuperar la totalitat del grup, només calia realitzar una petita pujada fins guanyar la punta del Pins Carrassers (1055 mts). No cal dir que el paisatge que s’observava des d’aquell altiu punt era espectacular. Més fotos i cap a vall que es fa tard!!!  El descens es faria pel quasi vertical i llarg Grau del Llop que portaria al grup fins a l’ermita de Sant Antoni, punt d’inici i final de l’excursió.

No per a tots els components del grup va ser una excursió de bufar i fer ampolles, però ben segur que la satisfacció d’haver gaudit d’aquells paisatges farà que només es recordi tot allò de bo que els va aportar aquella jornada. El final de festa es va fer amb un refresc a la barra del Casal de l’Espluga de Francolí.