El CEA realitza un complet cap de setmana a Andorra amb una via ferrata i dues sortides amb raquetes de neu

El Club Excursionista Anoia, compleix amb l’objectiu de realitzar un cap de setmana per practicar diverses activitats de muntanya. Va ser a Andorra durant el cap de setmana del 2 i 3 d’abril.
La llarga, i a contrarellotge, primera jornada va començar ja a la sortida de la Vila de Masquefa a les 7h del matí, on els participants van posar-se en marxa amb els cotxes fins arribar a l’hora fixada al Principat d’Andorra. Això si, amb escales a Piera, Igualada i Ponts, on s’acabà de completar el grup. Arribats al “Viena” de Santa Coloma, el grup es trobà amb en Mitja i en Jorge, guies d’Himàlaia Experience, que els van presentar el pla d’activitats i horaris previst tot fent un cafè i partint seguidament fins al punt d’inici de la primera activitat: la Via Ferrata del Roc d’Esquers.
Tot i l’experiència dels integrants del grup en aquest tipus de tècnica, es va escollir una via bastant fàcil. Estava clar que el que es buscava en aquest cap de setmana, era un bon ambient i un gaudir de la natura en tot moment. Per això, no calia complicar-se en activitats de gran dificultat. La Ferrata del Roc d’Esquers, està situada justament en la confluència de les valls del Madriu i de Perafita, just al sud de l’Estany d’Engolasters. La via es va realitzar a la perfecció, primer amb una aproximació d’uns 15 minuts i amb un recorregut de 530 metres i un desnivell de 250 metres. Tota la dificultat centrada en un pas desplomat o, millor dit, un “pequeño resalte” i un pont tibetà. La tornada es faria pel Camí de les Fonts que arriba a les proximitats d’Engolasters.
A la tarda, i desprès de dinar de bufet lliure, el grup es traslladà a l’Hotel Himàlaia Soldeu per instal•lar-se i sortir enseguida amb la motxilla preparada per encarar la segona activitat. Aquest cop es canviaria el casc i els mosquetons per uns bastons i unes raquetes de neu, i la paret vertical per una suau pujada vestida de blanc. L’indret escollit, l’Estació de Pas de la Casa – Grau Roig. Allà, per alguns membres del grup era la primera vegada que es calçaven unes raquetes. Sense gaire esforç, la sortida va servir per a tenir un primer contacte amb aquesta tècnica esportiva i per arribar a la nit en plena muntanya, havent d’utilitzar el frontal per poder arribar de nou als cotxes. Abans però, els excursionistes participaren en una classe teòrico-pràctica de natura, de mans del guia Mitja. Amb presses, direcció a l’Hotel on els esperava el sopar i una desitjada dutxa que acabà amb les forces dels participants. Al final del dia, un sol resultat: un fantàstic 0-1 pel Reial Madrid – Sporting i, el mateix per un Villareal – Barça. Diríem que… un dia rodó.
Diumenge: esmorzar i carregar l’equipatge als cotxes. El grup es disposava a realitzar la segona sortida en raquetes de neu. Aquest cop, el guia, els portà més amunt de Canillo; exactament fins el Coll d’Ordino (1983mts). Des d’allà i cercant la poca neu que quedava acumulada a les muntanyes, el grup s’equipa i ascendeix fins al cim del Bony de les Neres (2211mts). Indret espatllat per unes enormes antenes i repetidors. Tot i això, en Mitja (guia), dinamitza l’estona al cim repartint xocolata calenta i rom a la resta del grup. Bon rotllo i foto de grup i s’inicia la tornada. Un cop als cotxes, acomiadament amb el guia.
De nou, dinar de bufet, unes compres i cap a casa.
El Club Excursionista Anoia, aprofita aquesta web per desitjar que els participants guardin un bon record d’aquest cap de setmana i, que aquest, serveixi per poder estimar una mica més la natura i la muntanya. Que la via ferrata i les raquetes de neu, els animi a seguir practicant aquestes tècniques, tant sigui dins del Club com pel seu compte.
… … …
ATENCIÓ, ATENCIÓ: AVISANT A JOAN BUZÓN, PREGUEM ES PRESENTI AL PUNT D’INFORMACIÓ. EL DARRER COP QUE ES VA VEURE PORTAVA UNA SAMARRETA BLAVA I PANTALÓ DE MUNTANYA. ELS AMICS QUE L’HAN PERDUT DIUEN QUE ÉS UN NEN MOLT GRAN AMB VIGOTIS. ANAVA ACOMPANYAT D’UN ALTRE GANAPIA ANOMENAT JESÚS.
ATENCIÓ, ATENCIÓ: JOAN BUZÓN, JOAN BUZÓN……..