El CEA arriba a Ulldeter després d’una dura jornada

Jornada dura pels components del grup que van cobrir l’etapa de Molló a Ulldeter en la sortida organitzada pel CEA el dissabte passat. El tram corresponent al GR11, comptava amb una distància de 17 km i, amb uns desnivells de +1300 -600 metres, realitzant-se amb un temps de 6,50 hores.
Un cop sortint dels punt de partida, Molló, el grup enfilà cap el Camp d’en Masot i el Pla d’en Font. Tot guanyant alçada ràpidament, s’arribà al pla de Sant Joan per coronar més endavant el Puig Moscós (1739mts). Durant tota l’estona, el Massís del Canigó va acompanyar al grup. Carenant una llarga estona i creuant la Collada de la Fembra Morta, el paisatge es torna espectacular, descobrint al capdavant el Costabona, que faria el relleu al Canigó per dur al grup fins a la Collada de Lliens. Ara, el relleu el prendria la Serra del Catllar, la Coma de l’Orri i la de Morens, amb cim de gran prestigi com el Gra de Fajol i el Coma Ermada. Al seu darrera, es distingien perfectament el Pic de la Dona, el Bastiments, el Freser, el Pic de l’Infern i el Coll de Tirapits, punt importantíssim a superar en la propera etapa del GR11 per poder arribar a la Vall de Núria. Des de Lliens doncs, els grup iniciava un descens vertical fins al Pla de les Bigues on, la neu, convidà al grup a fer una petita aturada i a llançar-se algunes boles, on algunes duien una direcció molt afinada. Un bosc amb desenes d’arbres arrancats per les ventades del passat mes de febrer i la seva corresponent olor a resina, va ser el pas previ a l’arribada a Setcases (set cases?????).
Parada en un bar i dinar de bocata. Seguidament i sense deixar que els muscles es refredessin gaire, el grup continuar el seu camí, esperant amb no gaires ganes, el punt més dur de la ruta. De moment, un bon tros de carretera i molt soroll de l’aigua del Ter que baixava amb pressa pel costat del camí. Les fortes nevades i el gran desglaç que ara s’està produint a les nostres muntanyes més altes, es fa evident. Doncs si, la pujada forta s’inicia al deixar la carretera en un revolt prop del Pla de l’Avet. Una creuada de riu un xic complicada degut al fort cabdal del Ter, fa pujar al grup per l’Estret de Morens i, finalment s’arriba a la pista on el CEA s’havia marcat l’objectiu de la jornada. Un rètol, indica ja la direcció al Refugi d’Ulldeter. Però aquest, serà un altre article de la nostra web.
Foto de grup amb el Pic de la Dona nevat al darrera i, cap a casa.
 

 

 

 

 

 

Molló, punt de partida 

 

 

 

 

 

El Canigó s’albira per damunt del Pla de Sant Joan 

 

 

 

 

 

En David i la Cristina… i el Canigó

 

 

 

 

 

En Marc i en Jordi… i el Canigó

 

 

 

 

 

Pujant i pujant cap el Puig Moscós 

 

 

 

 

 

No sabem si, en Jordi, mira el mapa per saber el que portem o el que ens falta. Al darrera, el Costabona 

 

 

 

 

 

En Lluís Miquel i… el Canigó 

 

 

 

 

 

El Puig Moscós (1739 mts), i al darrera… el Canigó 

 

 

 

 

 

A la dreta i al darrera, nevat, el Bastiments. A la seva esquerra i més proper, el Gra de Fajol. Més a l’esquerra: Freser, Infern, Gorgs i el Coll de Tirapits 

 

 

 

 

 

Arribant a Setcases i, amb el bocata preparat 

 

 

 

 

 

Pujant cap a Ulldeter 

 

 

 

 

 

Si, si, es segueix pujant. Ara, al costat del Ter 

 

 

 

 

 

Descans i reposant forces 

 

 

 

 

 

Ja no s’ha de pujar més. Objectiu aconseguit. Foto de grup davant del Pic de la Dona