Voluntaris i atletes fan que el Duatló Vila de Masquefa torni a ser un èxit. Publicades les classificacions

 El 5è Duatló Vila de Masquefa va tornar a brillar per la seva qualitat organitzativa gràcies a un fantàstic nombre de voluntaris que van estar treballant des de les 7 del matí perquè tot funcionés a la perfecció. Un any més s’escull l’Escola Font del Roure per fer de centre de comandament. La seva situació geogràfica i espais permeten una perfecta distribució per la infraestructura exigida per aquest tipus de competició.

Una vegada més Masquefa va oferir el seu Duatló amb una gran acollida d’atletes visitants i un ampli desplegament de voluntaris que van vetllar per la seva seguretat i bon funcionament de la prova.

Amb una infraestructura dirigida per la comissió organitzadora del duatló, tots ells membres del Club Excursionista Anoia, el gruix preparatiu d’aquesta infraestructura es va aconseguir muntar en tant sols una hora gràcies a la puntualitat i bona assistència dels voluntaris. Una de les novetats destacades va ser l’estrena del nou sistema de suport de bicicletes en zona de boxes compost per barres i no amb el de tanques emprat en les anteriors edicions.

Els horaris previstos no es podien complir millor, cosa que va portar a començar la cursa a l’hora programada en punt, a un quart d’onze del matí. Va ser llavors quan la botzina va sonar una vegada els responsables del circuit i els membres de la Policia Local van confirmar que tant el marcatge d’aquest era correcte, els voluntaris es trobaven en el seu punt de control i els carrers de la vila per on transcorria el primer tram de la cursa restaven tallats al tràfic.

10 membres de la Comissió Organitzadora, 42 voluntaris, 4 membres de Policia Local, 10 del cos de Protecció Civil i 2 membres de Creu Roja cobrien als 82 atletes inscrits, en total 68 persones.

La distancia a recorre era de 29000 metres totals distribuïts en tres parts; 2000 mts de carrera i circuit urbà, 22000 metres a cobrir en bicicleta de muntanya i 5000 metres a carrera. Aquests dos darrers trams van ser per rieres, pistes i corriols, amb un agraït al·licient de poder passar per la font del Violí, punt on els corredors es podien proveir d’aigua. No cal parlar de l’atractiu paisatge que oferia la primavera en aquesta part de la comarca on el massís de Montserrat feia de guardià dels corredors.

Els atletes van realitzar les transicions dels diferents trams correctament entrant i sortint de boxes i realitzant el canvi de tècnica de carrera a bicicleta i vice versa. El primer en creuar la meta fou el dorsal 65, Lluís Fígols Moral (Avià) i ho va fer en tant sols 1:22:27h. En segon lloc ho va fer el dorsal 25, Jose Martín García (Masquefa) en 1:27:32h. I en tercer lloc amb un temps de 1:28:05h va ser Sir Juan Hernández Roldán (L’Hospitalet de Llobregat) amb el dorsal 37 tancant d’aquesta manera els tres primers classificats en categoria masculina. En quan a la classificació femenina Eva González Valverde (El Bruc), dorsal 46, creuar la meta aconseguint un temps de 1:55:35h. En segon lloc ho aconseguí el dorsal 40 portat per Xènia Espiña Fernández (Calafell) amb 1:57:53h. i en tercer lloc i tancant la categoria femenina Sílvia Giner Rupérez (Barcelona) amb el dorsal 54 i fent un temps de 2:12:52h. Com a primer classificat en categoria local no arribat entre els tres primers el premi se l’emportà Raúl Sanz Sáez portador del dorsal 28 fent un temps de 1:38:03h. En quan a la categoria femenina el premi va quedar desert  al no presentar-se cap participant local. Els premis van ser lliurats pel Regidor d’Esports de l’Ajuntament de la Vila de Masquefa el Sr. Enrique Gómez que lliurar el trofeu i una ampolla de cava a cada atleta premiat.

En acabar, els atletes podien dirigir-se a la carpa de control per bescanviar el dorsal de la bicicleta per la samarreta, la bossa de corredor i comprovar si havien resultat guanyadors del sorteig celebrat durant la cursa amb algun dels múltiples premis aportats per les empreses i establiments col·laboradors. Els voluntaris també van participar d’un sorteig igual al dels atletes una vegada desmuntada la infraestructura que posava el punt final al cinquè Duatló Vila de Masquefa.

Només cal destacar un punt negre durant el matí de la competició, l’accident sofert pel corredor que lluïa el dorsal número 4 i que va ser ràpidament evacuat pels voluntaris que cobrien la zona de l’accident i els membres de Creu Roja que es van desplaçar fins allà amb l’ambulància. El Club Excursionista Anoia desitja que la seva recuperació sigui el més ràpida possible i pugui tornar a Masquefa  a gaudir de tots aquells aspectes positius que ofereix el Duatló Vila de Masquefa.

El Club Excursionista Anoia vol aprofitar aquesta crònica per agrair a totes aquelles persones, empreses i ens que han fet possible el bon desenvolupament d’aquesta activitat.

– Podeu consultar les classificacions a l’apartat de continguts de la web www.amasquefa.com/clubexcursionistaanoia