Més de 200 participants a la caminada nocturna de la Castanyada organitzada pel Club Excursionista Anoia

La tradicional caminada nocturna que organitza el Club Excursionista Anoia per a celebrar la festa de la Castanyada ha superat enguany els docents participants.

Aquesta tradicional caminada que es va iniciar fa uns anys com a una activitat esporàdica d’una sola edició i a la que els vilatans de Masquefa van reclamar la seva continuïtat, s’ha convertit en molts pocs anys en la caminada que obté la més elevada convocatòria comparant-la amb d’altres amb molts mes anys de tradició a la vila.

Aquesta alta participació i el seu baix preu d’inscripció ha comportat haver de realitzar un canvi en l’organització i realitzar un control a l’arribada perquè tothom pogués gaudir d’aquesta festa tant tradicional com és la Castanyada. Com sempre, els participants s’havien d’inscriure amb antel·lació enviant un correu electrònic a l’organització o personant-se al local de club en els horaris establerts, comunicant els noms i les edats dels participants. Amb aquesta preinscripció, l’organització pot conèixer amb exactitud el nombre de participants i aquells que son menors d’edat, i calcular la quantitat de productes necessària perquè tothom quedi satisfet. Castanyes i moniatos per a tothom, mistela pels grans i llet amb cacau pels menors.

Aquest any però, la Castanyada del Club Excursionista Anoia ja havia començat feia unes quantes setmanes abans amb la construcció d’una nova castanyera. Uns amics incondicionals del club van estar treballant dur perquè aquesta nit de la Caminada tot fos més fàcil de fer i que tot sortís el més bo possible.

Com sempre, la ruta a seguir durant la caminada no es va desvelar fins al mateix moment de la sortida i va ser el mateix president de l’entitat el que donaria les explicacions pertinents de seguretat i d’organització i seria el guia del nombrós grup d’excursionistes. Aquesta vegada el camí a seguir portaria als caminants en direcció al camp de futbol, la depuradora d’aigua, la masia de Can Torres, la urbanització de Cant Valls on s’aprofitaria per baixar i visitar la font del Rítol i tot seguit per endinsar-se a les vinyes situades a la part sud de la variant C-224, la qual es passaria pel túnel que la supera per sota mateix i acabant la caminada al passeig de l’Onze de Setembre sota mateix de la Senyera que oneja en record al setge de 1714. Allà estava esperant l’altra part de l’organització, potser la més esperada!

Per acabar la festa es realitzà un petit sorteig entre tots els participants.

La direcció del Club Excursionista Anoia vol aprofitar la crònica d’aquest web per a realitzar una sèrie d’agraïments: al Paco Castillo i a la Laura Boix per la fantàstica castanyera i, a més d’ells dos, a la Ester Rubio per l’elaboració de les castanyes i moniatos. També a la Geno i en David pel seu suport en les inscripcions, a la Yolanda i l’Ester que ens van ajudar en la repartició de castanyes i al Juan Antonio per les seves fotografies. També a la Policia Local de Masquefa per la seva implicació i cobertura en els dos trams de carretera pels que creuava la ruta.