L’acte commemoratiu de la Diada Nacional de Catalunya a Masquefa organitzat pel Club Excursionista Anoia aplega més de 250 persones

L’acte celebrat al passeig de l’Onze de Setembre de Masquefa en motiu de la Diada Nacional de Catalunya aplega més de 250 persones. L’acte principal de la Diada organitzat pel Club Excursionista Anoia fa embadalir al públic assistent oferint un concert de gran categoria i on es va poder escoltar un poema amb les veus de set masquefins.

L’acte s’inicià a tres quarts de nou del vespre amb l’ofrena de flors al monument als caiguts durant el setge a la ciutat de Barcelona de 1714, aixecat ara fa dos anys al passeig de l’Onze de Setembre i que presideix una gran Senyera. A un quart de deu, la veu en off del president del Club excursionista Anoia, Jordi Sangrà, presentava l’acte dirigint-se a totes aquelles persones que viuen a Catalunya fos quina fos la seva procedència i ideologia, convidant-los a celebrar plegats la festa dels catalans lluny de qualsevol tendència política i presentant una vetllada inclusiva on tothom hi tenia cabuda.  A continuació s’iniciava l’esperat concert ofert pel grup vocal guanyador de la darrera edició del programa de TV3 Oh Happy Day, el Quartet Mèlt, que presentava un programa amb cançons versionades per ser cantades a capel·la i interpretades en diverses llengües. Es va poder escoltar un tango argentí, una dansa francesa, el Cantares d’Antonio Machado popularitzat per Serrat o Lullaby de Billy Joel així com cançons d’autors catalans com La Gallineta de Llach, Papa vull ser torero d’Albert Pla i cançons tradicionals com Muntanyes de Canigó, Baixant de la Font del Gat, La Gavina, El Testament d’Amèlia o el Ton pare no té nas.

A la meitat del concert, i mentre el quartet aprofitava per descansar uns minuts, es pogué escoltar per megafonia el poema de Miquel Martí i Pol Ara Mateix interpretat per set masquefins que l’havien gravat amb antel·lació. Una vegada acabat el concert, el Quartet Mèlt inicià el cant de Els Segadors al que va seguir tot el públic assistent. La coca i el Cava produït a Masquefa va posar el punt final a l’acte principal de la Diada a Masquefa. El grup musical es barrejar amb el públic per signar exemplars del seu disc i fer-se totes les fotos que aquests els van demanar.

El Club Excursionista Anoia vol aprofitar aquesta crònica del seu web per a realitzar una sèrie d’agraïments:

Gràcies als masquefins Dario Muhi, Nacho Calero Latorre, Teresa Ros Subirana, José Ortiz Martínez, Sole Bonastre Morales i Lluís García González per posar la seva veu, la seva millor intenció, voluntat i sentiment al poema Ara Mateix de Miquel Martí i Pol.

A Ràdio Masquefa per la seva incondicional col·laboració en les gravacions.

Als voluntaris col·laboradors del Club Excursionista Anoia per la seva predisposició.

Al Quartet Mèlt per la seva senzillesa i professionalitat. Per ser agraïts i deixar-se estimar.

A l’Ajuntament de Masquefa per donar-nos l’oportunitat de ser l’entitat organitzadora de l’acte de la Diada Nacional de Catalunya a la nostra vila. Organitzar aquest acte honra a la nostra entitat i ens fa sentir útils pel nostre país. Ha estat una gran experiència que no oblidarem mai.

A totes les persones que ens han ajudat a afrontar el dia a dia d’aquesta organització; família, tècnics, etc.

Gràcies.