Finalitzat el manteniment dels darrers 10 kms de l’etapa 6 del GR 172 del que el Club Excursionista Anoia n’és responsable

Seguint amb les tasques de manteniment dels trams del sender de gran recorregut GR 172 del que el Club Excursionista Anoia n’és responsable, s’ha finalitzat amb la revisió i marcatge dels 10 kms que cobreixen el segon tram de l’etapa 6 d’aquest camí, des del collet de la Serra fins a Mediona.

Els responsables oficials acreditats per la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) del Club Excursionista Anoia van realitzar una sortida per deixar enllestida la totalitat de l’etapa 6 d’aquest GR, ja que unes setmanes abans s’havia realitzat el manteniment del tram que va des del coll de la Rimbalda (Pontons) fins al collet de la Serra La Llacuna). Amb aquesta acció s’assegura a qualsevol persona que vulgui realitzar aquest tram de camí ho pugui fer amb plena seguretat de no perdre’s per la mancança se senyals, sempre i quan segueixi els senyals de color blanc i vermell situats a les pedres i als arbres, ja que moltes de les senyals de xapa verda situades als postes verticals d’aquest camí son errònies i poden portar als excursionistes a dubtes. El marcatge oficial dels senders van a càrrec dels cuidadors oficialment acreditats per la FEEC, i asseguren aquesta perfecta senyalització. Sovint, això no passa amb els postes verticals col·locats per ajuntaments, consells comarcals, diputacions o empreses que a vegades embruten el paisatge amb senyals mal situats o amb informacions errònies degut al treball fet des dels despatxos i no directament des del propi terreny.

En quan a l’etapa 7 d’aquest mateix sender GR 172 que cobreix des de Mediona fins a Piera, i del qual també n’és responsable el club masquefí, no es pot dir el mateix. La revisió feta darrerament obligarà una acció intensiva de manteniment ja que existeixen alguns trams amb molt poc marcatge i alguns amb marques alternatives fora del sender original que porta a una confusió segura, sobretot en el seu pas per El Bedorc. Però aquesta tasca queda aplaçada per aquest any on els cuidadors redreçaran l’etapa per allà on resta oficialment registrada.

El Club Excursionista Anoia aprofita aquesta crònica del seu web per a convidar a tothom a que cobreixi aquesta etapa 6 del GR 172 des del coll de la Rimbalda fins a Mediona per la seva bellesa paisatgística i d’interès natural, podent aprofitar la pujada al puig Castellar i gaudir de les seves vistes i tranquil·litat. Per a més informació de la zona s’aconsella visitar la seu del Club Excursionista Anoia (Masquefa) on es donaran consells, informació més detallada i llocs curiosos per visitar.

CLUB EXCURSIONISTA ANOIA

Carrer Crehueta, 33 (davant del bar Serralet) – Masquefa

ceanoia@hotmail.com