Un fantàstic dia de primavera acompanya el FotoFlash obtenint un total de 748 fotografies

El concurs de fotografia organitzat pel Club Excursionista Anoia recull un total de 748 instantànies en un matí radiant a la vila de Mura, al Bages.

Aquest any, el Club Excursionista Anoia oferia un programa del tot obert a aquelles persones que volguessin prendre contacte de la manera més còmoda o més implicada amb el món de la fotografia. Dissabte a la tarda es presentava una nova edició del FotoFlash, dos concursos fotogràfics en un. El FotoFlash no permet al participant a retocar la instantània obligant-lo a ser destre amb la càmera i presentar aquell marc gravat en un sol clic. A canvi, el FotoFlashRETARD li permet un plaç de quinze dies per a retocar, enquadrar i realitzar tot el que la imaginació del participant pugui plasmar de la forma més artística possible en un màxim de tres fotografies realitzades dins el mateix concurs.

En aquesta edició el lloc triat per l’organització per a realitzar el concurs seria la bonica vila de Mura, situada a la comarca del Bages i dins del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac. Com ja es costum, en el moment mateix que s’està desenvolupant el concurs, l’organització intercala una visita cultural guiada, la qual no desvela fins a l’acte de presentació. Aquesta vegada la visita seria al Molí del Mig, un molí datat del 1056 i actiu fins a mitjans del segle XX i on s’hi havia fet farina de blat, vi, oli, sabó i fins i tot s’havia aprofitat la força hidràulica per a generar llum elèctrica.

Una vegada presentada l’edició 2017 del FotoFlash i comentades les bases del concurs es passà a la segona part de l’acte, on el senyor Manel Caballé, membre de l’Agrupació Fotogràfica d’Igualada, realitzar una sessió teòrica sobre fotografia. Aquesta sessió era oberta i gratuïta per a tothom que hi volgués assistir sense l’obligatorietat d’haver de participar al concurs. Una vegada més, Manel Caballé realitzar una sessió entretinguda i fresca on els raonaments, tècniques i trucs per aconseguir treure més profit d’una imatge a l’hora de disparar van despertar la curiositat caçadora d’aquells que participarien al concurs.

A dos quarts de nou del matí de l’endemà, els participants al FotoFlash 2017 partien en cotxes cap a Mura. Primera parada; el Molí del Mig, on en Pere del Molí molt agradablement va donar totes les explicacions sobre l’activitat del Molí i alguna que altra curiositat, que ben segur només van ser una petitíssima pinzellada del que aquelles gruixudes parets podrien arribar a explicar. La lluita, la inventiva i l’adaptació de les persones que hi havien viscut i treballat en el molí era molt evident, tant que fins i tot havien inventat una rentadora de roba per estalviar-se anar al riu a fregar! Les explicacions d’en Pere només eren acompanyades pels silenciosos clics de les càmeres fotogràfiques. En acabar la visita, un petit passeig per la riera de Nespres va portar als participants de nou als cotxes per entrar definitivament a la bonica vila de Mura.

Una vegada allà, els fotògrafs gaudirien d’una hora i mitja per visitar els encantadors carrers de la vila i fotografiar tot allò que els inspirés una bona imatge per a guanyar el concurs. Transcorregut el temps, el grup es reunir al punt de trobada proposat per l’organització enclavat al bar del restaurant Cal Carter Perich, situat a una de les entrades naturals del poble, per lliurar les fotografies a l’organització i un sobre contenint les dades de l’autor i el seu corresponent pseudònim escrit a l’exterior del sobre. Entre tots els participants van ser presentades un total de 748 fotografies les quals, a hores d’ara, ja estan lliurades a l’Agrupació Fotogràfica d’Igualada entitat encarregada de jutjar i seleccionar les 25 millors obres, passant aquestes a la fase final a celebrar el proper dia 3 de juny.

La matinal del FotoFlash arribava al final. Un matí assolellat, calorós i plàcid on un cop més la natura conjugava amb la fotografia. Una nova edició del FotoFlash prenia força i ja no es podria aturar. 748 fotografies presentades i quinze dies per poder presentar les del FotoFlashRETARD. Ara és l’hora de la imaginació i dels retocs informàtics. Ara és l’hora de posar a prova la inventiva fotogràfica de cadascú.

El proper dia 3 de juny es celebrarà la gran final a la carpa que el Club Excursionista Anoia presentarà a la Fira de la Infància i la Joventut de Masquefa, on al matí s’exposaran totes les fotografies classificades i per la tarda s’escolliran els guanyadors. Pel matí. Tothom que visiti aquesta exposició podrà votar aquella obra que cregui que és la millor, atorgant el premi de Jurat Popular a aquella que obtingui més paperetes de suport. A la tarda, el jurat decidirà en públic les tres fotografies guanyadores de cada categoria.

El Club Excursionista Anoia convida a tothom a visitar la seva carpa a la Fira de la Infància i la Joventut que es celebrarà a Masquefa el proper dia 3 de juny i gaudir de les fotografies presentades pels participants al FotoFlash 2017 i destaca l’optima qualitat de les obres d’enguany, qualitat que s’ha anat millorant any rere any gràcies al suport i col·laboració rebuts per part de l’Agrupació Fotogràfica d’Igualada.

NO T’HO POTS PERDRE !!!