Nou rècord de participació a la caminada nocturna de la Castanyada organitzada pel Club Excursionista Anoia

La caminada nocturna que organitza anualment el Club Excursionista Anoia per a celebrar la festa de la Castanyada segueix guanyant adeptes i arriba a una participació rècord reunint 190 inscrits.

Com ja és tradició, per la nit del dissabte més proper a la festivitat de Tots Sants, el Club Excursionista Anoia organitza una caminada pels camins propers a la vila de Masquefa i on s’arriben a inscriure famílies senceres. La caminada nocturna de la Castanyada convida a tothom a gaudir d’un passeig diferent al que s’acostuma a fer de dia. Els més grans surten amb la intenció de poder descobrir un indret desconegut de l’entorn masquefí, pels més petits una aventura on les llanternes juguen un paper prou lúdic i pels masquefins més coneixedors de la zona a haver d’arribar a algun llogaret conegut o no en la foscor de la nit.

El Club Excursionista Anoia intenta plantejar una caminada on es visiti algun punt en concret o el de sorprendre als participants amb algun motiu desconegut. Mostra d’això va ser la caminada de la darrera edició on es va visitar la font de l’Ocata, indret desaparegut per a molts vilatans. Aquest any però, l’objectiu plantejat va estar la font del torrent de Can Bosc, situada en el camí direcció a la Torreta i dins el terme de Sant Llorenç d’Hortons. Un total de nou quilòmetres i tres-cents metres

La convocatòria pels participants estava plantejada a dos quarts de nou del vespre tot i que a les vuit ja hi havien persones fent cua a les portes de la seu del club. Primer calia confirmar l’assistència a la caminada i seguidament iniciar l’excursió a les nou del vespre. Un imprevist administratiu però va impedir que la sortida es realitzés a l’hora prevista. Tot i això, la caminada es va anar succeint amb prou agilitat com per recuperar el temps perdut i arribar a l’hora prevista.

L’itinerari s’inicià a les portes de la seu del Club Excursionista Anoia situada al carrer Crehueta número trenta tres. Aquest s’enfilà fins al Serralet, seguí la carretera fins a la plaça de l’Església de La Beguda Alta i seguidament el carrer dels Oms fins sortir de la població pel camí de la Torreta. Agafant el desviament cap a les runes de la masia de Cal Simó de Baix i cinc minuts desprès de superar aquest enclavament, el grup sortí del camí per endinsar-se en un camp recent llaurat i arribar al punt culminant de l’excursió; la font del torrent de Can Bosc. A la font s’accedeix per una escala de fusta vella i es troba en un racó humit i màgic, tot i l’estat d’abandó amb el que es troba. La visita a la font es realitzà per grups de deu persones ja que el llogaret és petit, humit i un xic perillós dins la fosca de la nit. La tornada es realitzà desfent el camí d’anada i amb lleugeresa arribant al turó del Met on les castanyes, els moniatos, la mistela i la llet amb cacau preparat amb molt de carinyo per unes fantàstiques castanyeres esperaven als excursionistes amb els braços oberts. L’organització sortejà quatre lots de material excursionista entre tots els participants i es donà per acabada la Castanyada 2015.

El Club Excursionista Anoia vol aprofitar aquesta crònica per a destacar i avançar unes quantes reflexions. En primer lloc es vol agrair la participació de totes les persones que un any més han confiat en aquesta caminada així com a totes aquelles que ho han fet per primera vegada, i en especial al grup de vint i cinc persones vingut des de Monistrol de Montserrat i pertanyents al Grup Muntanyenc Monistrolenc. Disculpes a tots pels imprevistos sorgits i gràcies per la paciència. També vol donar les gràcies a les persones que van fer de castanyera (i un castanyer) per a dedicar-hi tantes hores i preocupar-se perquè tot estigués tant bo. Per contra, tot i la quantitat més que suficient de castanyes torrades per l’ocasió, el Club Excursionista Anoia revisarà el sistema de repartició de castanyes perquè ningú es pugui quedar sense menjar-ne.

Els camins de Masquefa son els que son, i desprès del nombre d’edicions de la Castanyada nocturna realitzats, caldrà tornar a caminar alguns dels camins ja realitzats. Això no ha de comportar cap problema, ja que la Caminada Nocturna de la Castanyada del Club Excursionista Anoia ha de ser una excusa de retrobament amb els masquefins i no masquefins. Una excusa per caminar plegats i compartir diàlegs, per anar amb els amics i fer-ne de nous, per acompanyar els nostres avis i per sortir una nit amb els pares i fills. Un bon motiu per no perdre les nostres tradicions i evitar que siguin substituïdes per altres.

VISCA LA CASTANYADA !!!