La cacera del senglar priva al CEA de seguir endavant amb el GR11

Una cacera de senglars prohibeix la circulació de vianants pel tram del GR11 que el CEA s’havia plantejat pel dissabte passat.

Encara no s’havien complert tres quarts d’hora de camí des que els deu integrants del grup que anaven a complir un tram més del camí cap al Cantàbric, quan un rètol que prohibia el pas, anunciava una batuda de senglars precisament pel mateix dia. Al poc d’haver arribat a aquest punt, ja van aparèixer un parell de gossos equipats amb esquelles amb el soroll de les quals serveix per anar acorralant aquests animals. Just desprès d’haver reunit al grup i d’iniciar el retorn cap el punt de sortida, els trets feien evident el perill que suposava superar la línia de prohibició.
L’objectiu de l’etapa plantejada, permetria al Club Excursionista de Masquefa, cobrir dinou quilòmetres més de la Travessia dels Pirineus. Des d’Oix (Alta Garrotxa), calia remuntar una hora fins al Pla de la Plantada per a recuperar aquest sender i dirigir-se cap el poble de Beget i ascendir fins al de Molló (Ripollès). Aquest contratemps, va fer plantejar al grup una altra opció per pogué aprofitar la jornada. Es traslladarien en cotxes fins al primer poble, Beget, i d’allà prendre algun camí que els fes gaudir d’aquell dia. La pluja suau i la boira els va acompanyar per uns meravellosos boscos fins a un punt anomenat L’Oratori.
Unes fotos, unes vaques, un bocata i… cap a casa.
 
El rètol, culpable de tot 
 
Un dels gossos amb esquella
 
Tot el grup a Beget
 
Panoràmica de Beget pujant pel camí a L’Oratori
 
L’Oratori,… i les vaques
 
 Tornant a Beget amb pluja, boira i,… la Morla