El Club Excursionista Anoia realitza la Via Verda d’Olot a Girona en bicicleta

La ruta de l’antic Carrilet que unia Olot amb la ciutat de Girona transformada actualment en Via Verda, va ser el tram triat pel Club masquefí per cobrir-lo el passat dissabte en bicicleta tot terreny (BTT).
Els canvis sobtats de la climatologia produeixen nombroses baixes en els preinscrits a la sortida. Però com de costum, el Club no suspèn cap sortida per manca de participació. Així que, trobada per fer un cafè prop de l’antiga estació de tren d’Olot i inici de la pedalada.
El petit grup, creua la capital de la Garrotxa per sortir per la zona de Les Presses, on es pren el primer contacte amb un paisatge de terra negra combinada amb el verd i els ocres de la immensa vegetació de la tardor. No cal recordar que aquest inici, transcorria per zona volcànica. Els ciclistes enfilaren la via i, creuant la Vall d’en Bas, arribaren a Vilallonga i posteriorment a Sant Feliu de Pallerols. A partir d’aquest moment, la ruta transcorre plana i amb un desnivell en descens inapreciable. Es continuà fins a Les Planes d’Hostoles i Amer, on es tingué el primer contacte amb el cotxe de suport. La participació de pocs ciclistes, va permetre realitzar els 40 kms de la ruta en tant sols 2:20 hores. Ara, la ruta passava pel Pasteral, prop de l’Embassament de Susqueda i la Cellera del ter. Arribats a Anglès, on el canvi paisatgístic es fa evident i, els compromesos passos de la via, fan que els ciclistes hagin de parar compte a l’hora de creuar els carrers i rotondes. Aviat, s’arriba a Bonmatí, tram de cases velles i restaurants abandonats, on l’antiga estació també es troba en un estat demencial. En no res, s’arriba al punt fixat com a final de la ruta; Bescanó. El grup decideix cloure allà la pedalada degut a la proximitat de la civilització que desmereix l’excursió. També, la vella estació del Carrilet de Bescanó, resta en un estat que no li fa justícia a les campanyes de turisme que s’estan fent envers les Vies Verdes i, en especial a aquesta, la qual és, potser, va ser la primera i la que va donar pas a que s’iniciés tota aquesta xarxa de recuperació d’antigues vies de ferrocarril.
El grup doncs, carrega les bicis al cotxe i retornen a Olot per recuperar l’altre cotxe. Abans però, es decideix anar a dinar al Restaurant La Fageda, situat dins d’un camping i que ofereix uns menús molt treballats i exquisits, on s’inclouen plats de la Cuina Volcànica elaborats amb productes autòctons.
Més que una sortida de Club, aquesta va ser una excursió d’amics. Tot i això, gens deslluïda. El paisatge, la bicicleta, les fotos, la companyia,… el dinar,… tot plegat va resultar un dia ben profitós.
De tornada, encara va quedar temps per passar per la Fira de Muntanya que es celebrava aquest cap de setmana a Vic. Entrada d’1 sol euro que ajuda a que la gent s’apropi a donar una ullada a la pobre representació muntanyenca d’empreses i serveis a aquest esport. Botigues que aprofiten a fer el negoci oferint roba “outlet” i poc més.