Realitzar el cim de la Gallina Pelada amb raquetes de neu és el proper objectiu del Club Excursionista Anoia

Una vegada més, el Club Excursionista Anoia planteja una sortida per a realitzar la culminació d’un cim. Aquesta vegada al punt més alt de la serra d’Ensija: la Gallina Pelada o, també anomenat el cap Llitzet de 2322 metres d’altura, i amb l’afegit de fer-ho amb raquetes de neu.

Veí incondicional del mític Pedraforca, el camí cap al cim ens promet poder gaudir d’un paisatge fantàstic i d’una ascensió plàcida. La serra d’Ensija és un mirador extraordinari de l’Alt Berguedà. Des del seu cim culminant, la Gallina Pelada, es pot gaudir de vistes espectaculars cap al massís del Pedraforca i de la serra del Cadí cap al vessant nord i dels Rasos de Peguera i el port del Compte cap al vessant sud. El paisatge hivernal que ofereixen les darreres nevades a la zona aporta un plus afegit extraordinari que ben segur serà el delit dels que hi participin.

La ruta prevista partirà de la pleta de la Vila, al pla de Palomera, situada al vessant nord de la serra d’Ensija. D’allà, s’agafarà rumb a la Font Freda i a la Font de l’Orri, per arribar fins al refugi d’Ensija o Delgado Úbeda i enfilar la cresta fins al cap de la Gallina Pelada.

Per aquells que vulguin participar d’aquesta ascensió és molt important tenir en compte els avisos de l’organització indicats a la següent fitxa tècnica i fer la inscripció amb antelació, sobretot si s’ha de reservar les raquetes de neu.


FITXA TÈCNICA

Lloc: Cap de la Gallina Pelada (Comarca del Berguedà – Serra d’Ensija)

Data: Dissabte dia 11 de març de 2017

Distància: 10 kms aprox.

Temps: 5 hores aprox.

Desnivell: +750 -750 mts.

Altura cim: 2322 mts.

Dificultat: mitjana

Hora de sortida de Masquefa: 6;30 h

Lloc: Seu del Club Excursionista Anoia – carrer Crehueta, 33 – Masquefa

Tornada a Masquefa: 20 h aprox.

Edat mínima de participació: 18 anys (menors d’edat acompanyats)

Preu soci: 9 €

Preu NO soci: 12 €

Preu lloguer raquetes de neu: 18 € (a afegir al preu de la sortida)

Material necessari: Bota de muntanya, raquetes de neu (en el cas de no tenir cal reservar-les a l’organització), bastons de caminar amb rosetes per la neu, paraneus, gorra olleres de sol, crema solar, entrepà, aigua, gorra, guants, paravent impermeable i càmera de fotos.

MOLT IMPORTANT

La reserva de les raquetes de neu s’ha de realitzar amb antelació abonant els 18 € del lloguer.

MES INFORMACIÓ I INSCRIPCIONS

ceanoia@hotmail.com

Els divendres de 19 a 21h. al carrer Crehueta, 33 de Masquefa