Nou èxit de participació a la Caminada Nocturna de la Castanyada organitzada pel Club Excursionista Anoia

La tradicional Caminada Nocturna que el Club Excursionista Anoia organitza cada any per a celebrar la festa de la Castanyada va tornar a ser un èxit al reunir més de 160 persones.

La tradicional caminada que es realitza la nit del dissabte més proper a la festivitat de Tots Sants i amb la que s’acaba menjant castanyes i moniatos, va resultar un nou èxit gràcies a la participació de molts masquefins i aplegant un gran nombre de persones vingudes de viles i ciutats de les comarques veïnes.

Degut a la gran quantitat d’aigua caiguda durant les darreres pluges, a les rieres i vinyes masquefines s’havia acumulat molt de fang, i l’aigua feia intransitable molts dels camins i corriols de l’entorn. És per això que l’organització va haver de variar a darrera hora el recorregut desitjat i s’escollí un dels més tradicionals i conegut com el Camí de les Vinyes, el qual transcorre principalment pel cementiri nou, el Cementiri Vell (Església de Sant Pere), masia de Can Bonastre de Santa Magdalena i vinyes i masia de Can Masana. Aquest recorregut es va iniciar a les 21 hores del vespre des de la seu del Club Excursionista Anoia i es va cloure al passeig de l’Onze de Setembre a un quart de dotze de la nit.

Com sempre, el grup va ser guiat a la part davantera i tancat a la seva cua per membres de l’organització, controlant d’aquesta manera que el grup mantingués un ritme igual per a tothom i que ningú es pogués quedar enrere.

En arribar al passeig de l’Onze de Setembre, els membres col·laboradors del club excursionista ja esperaven als caminaires per oferir-los un grapat de castanyes calentes i moniatos, així com un got de cacau pels més joves i uns porrons ben proveïts de mistela per als més grans. La festa es clouria amb un sorteig de lots compostos amb material de muntanya i on els participants més petits van oferir les seves mans més innocents per extreure els números guanyadors.

El Club Excursionista Anoia aprofita aquesta crònica per agrair a tots els participants la seva confiança en participar d’una de les seves activitats, així com la seva complicitat durant el desenvolupament d’aquesta.

També agraeix enormement als col·laboradors organitzadors de la parada de castanyes i aquells que realitzaren les fotografies pel fons documental de l’entitat.

NOTA: Les fotografies adjuntes a aquesta crònica han estat publicades ja que no s’ha rebut cap contraindicació de cap dels participants a la sortida els quals poden aparèixer en elles. Si algú desitja que siguin eliminades només cal que ho expressi escrivint un correu electrònic a ceanoia@hotmail.com.