La Flama del Canigó torna a Masquefa per la revetlla de Sant Joan

Un any més, el Club Excursionista Anoia puja al cim del Canigó per a regenerar el Foc de la cultura i la llengua catalana.

De nou, el club masquefí participarà en primera persona de la regeneració de la Flama del Canigó, la qual s’anirà repartint per a tots els indrets de parla catalana perquè es puguin encendre les fogueres de Sant Joan amb aquest foc que ja fa seixanta anys que no s’apaga.

El Club Excursionista Anoia forma part de l’Associació Flama del Canigó d’Igualada, entitat que per primera vegada assumirà la total responsabilitat de la regeneració, tasca que fins ara era compartida amb el Cercle de Joves de Perpinyà.

El grup de persones que formaran part de l’expedició Flama del Canigó 2016 organitzada pel Club Excursionista Anoia, partiran de Masquefa el proper dimecres dia 22 de juny a 2/4 de 9 del matí per reunir-se a les 11 h al Castellet de Perpinyà amb la resta de companys de l’associació igualadina. Allà seran rebuts per les autoritats que els lliuraran el Foc perquè sigui portat fins al punt més alt del massís, situat a 2784 metres d’altura, regenerat i tornat al Castellet on es seguirà guardant fins l’any proper.

Entre que s’agafa la Flama al Castellet de Perpinyà i no es torna a guardar, aquesta realitzarà varis actes i entre ells es visitarà el Monestir de Cuixà, es lliurarà al guarda del refugi de Cortalets perquè el vetlli durant la pujada al cim i serà renovat allà dalt a les 12 en punt de la nit. Des d’aquell mateix moment, un grup d’atletes pertanyents a l’Associació Flama del Canigó d’Igualada iniciarà la baixada a peu passant per la complicada xemeneia i recorrent un traçat creat ara fa tres anys per la mateixa associació que els durà fins als refugis de Marialles i de Els Estables per arribar finalment al coll d’Ares, on el gran gruix de la Caravana de la Flama els esperarà per iniciar corrents els relleus fins a la ciutat d’Igualada. Durant tota aquesta baixada s’anirà repartint el Foc per tots els poblets i viles del recorregut.  

Sobre els actes previstos pels dies 22 i 23 de juny us detallem tot el programa sota aquesta crònica.

En referència a l’arribada de la Flama del Canigó a la Vila de Masquefa i els actes que s’hi faran, ressaltem que l’acte es desenvoluparà als jardins de la torre davant mateix de la seu del Club Excursionista Anoia, i demanem que estigueu atents i els gaudiu al carrer per fer de la festa de Sant Joan una celebració d’alegria, confirmant així una tradició molt arrelada a la nostra terra i a la nostra cultura.

US ESPEREM A TOTS !!!

 

 

PROGRAMA D’ACTES

DE LA FLAMA DEL CANIGÓ I NIT DE SANT JOAN

MASQUEFA 2016

DIMECRES, 22 DE JUNY

08:30 h – Sortida de l’expedició Canigó 2016 de la seu del Club Excursionista Anoia (carrer Crehueta, 33)

11:00 h – Al Castellet de Perpinyà, lliurament de la Flama a l’Associació Flama del Canigó d’Igualada

12:30 h – Acte al Monestir de Sant Miquel de Cuixà

18:00 h – Acte i cant de Els Segadors al Refugi de Cortalets (2150 mts)

12 de la nit – Regeneració de la Flama al cim del Canigó (2784 mts) i inici del descens del Foc

DIJOUS, 23 DE JUNY

18:15 h – Arribada de la Flama del Canigó a la plaça de La Beguda Alta portada pel Club Excursionista Anoia, que passarà el relleu del Foc a la Unió Ciclista Masquefa que la portarà fins a la vila

Tothom que ho desitgi podrà acompanyar el seguici en bicicleta

Tothom que ho desitgi podrà acompanyar el seguici en bicicleta

19:00 h – Arribada de la Flama del Canigó a Masquefa

(Recorregut pels carrers Serralet, Major, Sant Antoni, Av. Catalunya i Santa Clara fins a la seu del Club Excursionista Anoia al carrer Crehueta, 33)

19:10 h – Encesa del pebeter i lliurament de la Flama del Canigó a la Vila de Masquefa

Parlament i lectura del Missatge Flama 2016 per part del president del Club Excursionista Anoia i l’alcalde de la Vila

Lliurament de la Flama del Canigó a les entitats i cossos de seguretat col·laboradors de la campanya Focs de Sant Joan a Masquefa 2016

Lliurament de la Flama del Canigó als representants i organitzadors de fogueres als diversos barris de Masquefa. – Tothom que ho desitgi i porti un estri adequat, podrà agafar la Flama

 

22:00 h – Encesa de les fogueres de Sant Joan