La darrera sortida del Club Excursionista Anoia d’aquest any servirà per controlar l’estat del tram 6 del sender GR-172 del qual ara nés responsable: Pontons i Mediona

El Club Excursionista Anoia ultima els preparatius per la darrera sortida d’aquest any 2015 que ha de servir per realitzar el control sobre l’estat d’un dels trams del sender de gran recorregut GR-172 del qual l’entitat masquefina n’és responsable des del mes de febrer passat.

Tal com es va fer saber en l’article publicat el 22 de setembre en aquesta mateixa web, la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) atorgà al Club Excursionista Anoia la tasca de manteniment de dos dels trams d’aquest sender que transcorre entre el refugi de La Mussara (Vilaplana – Serralada de Prades – comarca del Baix Camp) i Bellprat (comarca de l’Anoia), passant per Reus, Tarragona, Santes Creus i Montserrat. El GR-172 consta de 197,89 kms dels quals son responsabilitat del centre excursionista de Masquefa 33,78 kms, repartits en dos trams; 16,08 kms en l’etapa 6 del coll de la Rimbalda (Pontons – comarca de l’Alt Penedès) a Mediona i 17,70 kms en l’etapa 7 de Mediona a Piera (comarca de l’Anoia).

El proper dissabte dia 19 de desembre es realitzarà aquesta sortida per inspeccionar l’estat del primer dels dos trams, des del coll de la Rimbalda fins a Mediona i poder presentar l’informe anual a la FEEC tal com ho marca el Reglament d’Homologació de Senders.

La inspecció del segon d’aquests trams està prevista realitzar-la el pròxim dia 9 de gener, data ja inclosa en el calendari de sortides i activitats del Club Excursionista Anoia per l’any 2016.

Aquesta sortida servirà per tenir una primera imatge de la situació en la que es troba actualment aquest tram de sender i una mesura més exacte desprès d’haver estat molt de temps oblidat per l’entitat anteriorment responsable, i no es descarta haver-hi de tornar durant els dies posteriors a aquesta sortida per realitzar el manteniment del seu marcatge.

Tot i que l’entitat masquefina anirà per feina, desitja que sigui una excursió de caire lúdic i fa una crida per poder ser acompanyada per tothom que ho desitgi i compartir d’aquesta manera la satisfacció del fet de ser responsable de la cura d’un trosset de camí pel que hi caminen moltes persones que volen conèixer el nostre país a peu i que ho puguin fer amb la seguretat de que no es perdran.

DADES DE LA SORTIDA:

Lloc: Seguiment GR-172 – Coll de la Rimbalda – Mediona

Data: Dissabte, 19 de desembre

Sortida de Masquefa: 7:30h

Arribada a Masquefa: 19 h

Durada de la ruta: 4 hores

Desnivell: +550mts -300mts

Dificultat: Mitja

Preu: Socis 4€ / NO soci 6€

MÉS INFORMACIÓ:

ceanoia@hotmail.com

Els divendres de 19 a 21h al carrer Crehueta, 33 – Masquefa