Gran èxit de participació en la 2a. Duatló “Vila de Masquefa”

Desprès d’unes setmanes de sol i forta calor, el dia es llevava gris i plujós. En Murphy sobrevolava el cel de Masquefa. A les set del matí del passat dissabte 28 de març, es començaven a muntar les primeres carpes que aixoplugarien tota l’administració i organització de la 2a. Duatló de Masquefa. A poc més d’una hora, ja van començar a aparèixer els primers corredors. Mentre uns quants membres de l’organització enllestien els preparatius a la zona de sortida, uns altres recorrien un cop més en traçat del circuït perquè aquest estigués ben marcat i no provoqués cap tipus d’equivocació als participants. A més, tant el circuït urbà (5,4 km), que es feia corrents, com el que es feia en bicicleta i que portava als corredors per entre vinyes i rieres (20 km), estaria reforçat per una trentena de voluntaris. La comissió Organitzadora de la 2a Duatló “Vila de Masquefa” que organitzava el Club Excursionista Anoia, estava formada per onze components que, s’encarregarien del control de sortida i arribada, administració, control de cursa, avituallaments, boxes i recepció de corredors, entre altres tasques. També es va comptar amb la col·laboració de membres de Protecció Civil i, amb el gran suport de la Policia local, que van participar activament des del seu inici en el disseny del circuït.
Tal com es definia en el tríptic que es va distribuir, com en la resta de propaganda publicada en diversos mitjans, les places per a inscripcions estaven limitades a cent participants. Qui hagués pensat que, amb els quaranta-dos que es van inscriure en la primera edició celebrada al mes de maig passat, dins de les Festes de Sant Isidre de Masquefa, i en la qual la meitat dels inscrits ho van fer el mateix dia de la prova, aquest cop s’arribarien a esgotar aquestes cent places a dos dies vista de la competició! Van ser moltes les persones que es van quedar fora. Moltes persones interessades en participar que trucaven, o es traslladaven als punts d’inscripcions i se’ls hi deia que no podrien inscriure’s. Fins i tot, al mateix dia de la cursa. L’organització, que intentava donar una explicació entenedora dels fets, explica que, al menys, una seixantena de persones s’havien quedat fora. Un veritable èxit de convocatòria!
Uns moments abans de donar la sortida i, un cop tancada la recepció de corredors, l’organització va decidir adjudicar les vacants dels participants pre-inscrits que no s’havien presentat, a d’altres que havien vingut amb la idea d’inscriure’s el mateix dia de la cursa i que s’havien quedat fora. Amb tot això, la cursa començà a les 10:22:20 h.
La carrera va trencar la monotonia de la Vila d’un dissabte al matí. Les samarretes dels corredors omplien de colors els carrers de Masquefa i, la gent, bocabadada, mirava estranyada mentre es preguntaven per aquell enrenou. Poc a poc, la distància entre participants es va anar ampliant, entrant a la zona de Boxes sense cap aglomeració. Era el moment d’agafar la bicicleta i mentalitzar-se del traçat que els hi quedava; 20 kms. per vinyes i rieres.
Tot va transcorre a la perfecció; recorregut, controls, voluntaris,… solament hem de lamentar un parell d’incidents en quan als participants. Amb el terreny mullat per la pluja que aparegué en diversos moments de la cursa, un parell de caigudes van obligar a que s’hagués de traslladar d’urgència a l’hospital a un dels corredors. Per sort, cap dels dos casos a anat més lluny de la cura d’urgència i d’uns dies de recuperació.
A 01:08:25 h. de la senyal de sortida, el primer participant va creuar la línea meta. Pere Juan Roig (dorsal 32). Allà, eren rebuts per membres de l’organització que cantaven el número de dorsal i aquest era introduït a un programa que generava la classificació al mateix temps que imprimia un diploma per cada participant. Poc a poc, van anar creuant la meta la resta de participants. Amb un temps de 01:40:52 h. ho feia Raquel Martin, primera en categoria femenina.
Tal com anaven arribant, els participants podien prendre una dutxa als vestuaris del Poliesportiu i netejar la bicicleta amb una mànega instal·lada dins la zona de Boxes. També podien degustar alguna fruita en la carpa destinada a l’avituallament i se’ls hi lliurava una samarreta tècnica com a record de la Duatló. També es van sortejar uns articles i productes donats per alguns establiments de la Vila, així com per algunes empreses col·laboradores.
Al final i sota la pluja, lliurament de premis als guanyadors i guanyadores, lliurats pel Regidor d’Esports de l’Ajuntament de Masquefa.
Des d’aquesta web, es vol fer un esment especial d’agraïment a totes aquelles persones, que han encoratjat i que han expressat paraules de suport a la Comissió Organitzadora a la seva bona tasca organitzativa. Aquest reconeixement és l’únic que compensa tota la dedicació prestada per un grup de persones que han dedicat molt del seu temps en procurar i vetllar perquè aquesta activitat es pogués desenvolupar segons el previst.
Per una altra banda, la Direcció del Club Excursionista Anoia, vol agraïr públicament el treball, la dedicació, l’interès prestat i la gestió feta per la Comissió Organitzadora, a tots els voluntaris, els tècnics, la Brigada i a la Regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Masquefa, a la Policia Local, als responsables dels terrenys per on es desenvolupava el circuït de la cursa, així com a l’Ajuntament d’Hostalets de Pierola. Així també, a tots els corredors participants de la prova i a tots aquells que no es van poder inscriure.
 
(Trobareu les classificacions i les fotos a l’apartat DUATLÓ "VILA DE MASQUEFA" 2009 d’aquesta mateixa web)