GR11: La Travessia dels Pirineus – El CEA arriba a Dòrria

El CEA compleix un cop més amb la seva lluita per creuar els Pirineus. Aquest dissabte passat, es va aconseguir cobrir una etapa de 16 km entre Queralbs i Dòrria.
La jornada va començar ben aviat, amb el primer cafè a Ripoll mentre s’esperava ajuntar la totalitat dels membres del grup que farien la caminada. Aquesta va començar al bonic municipi de Queralbs (Ripollès). Tot i el fort desnivell que exigia l’etapa (+1115 -815 metres), no es va fer gaire pesada degut a la bellesa tant canviant que oferia el paisatge. Aquesta transcorria per les valls que voltegen el Pic del Puigmal, amb boscos plens dels colors groguencs i taronges dels quals els vesteix la tardor, els cims més alts amb petites mostres de la neu caiguda ara feia una setmana i rierols i torrents plens de l’aigua aplegada pel mateix desglaç i, de les múltiples fonts que brollen a la zona. Els caminants van ocupar 5:23 hores per cobrir la ruta, passant sota els Cingles de l’Andreu, el Roc de les Orenetes i la Font de l’Home Mort fins arribar al Pla de les Barraques. Un indret amb una bellesa fantàstica on es descobrí una visió extraordinària del Puigmal. Un cop arribats al Collet de Les Barraques, punt més elevat de la ruta (1895mts), es decidí fer un mos i la foto de grup.
La represa del camí, es va fer amb certes dificultats. Un dels membres del grup, amb fortes molèsties en un dels turmells, va haver de parar vàries vegades per solucionar el contratemps. Per sort, va poder acabar l’etapa.
A poc d’arribar a Planoles, el GR, es desvià muntanya amunt en direcció a l’objectiu de l’etapa. El camí, sense perdre la seva bellesa, s’encarà directament cap a Dòrria. Un cop arribats, quatre fotos i cap a vall. Abans de l’acomiadament, un darrer refresc al Bar La Carretera de Planès. Allà, dues coses: el senyor del bar, comentà com va anar un cas fatídic on es van morir d’hipotèrmia dues noies la setmana passada, justament per la zona de la Font de l’Home Mort on, el grup del CEA va passar durant aquesta etapa. I l’altre cosa, la postal de la Planoles de feia cinquanta anys enrere que un membre d’aquest grup va comprar per 0,35 euros. Quan li hauria costat la mateixa postal cinquanta anys abans?
Bé, la propera etapa del GR11, pel 19 de desembre, s’intentarà cobrir el tram des de Dòrria fins a la capital de la Cerdanya; Puigcerdà.