Pendents encara de les fotografies que es presentin a la versió RETARD del concurs de fotografia FotoFlash que organitza cada any el Club Excursionista Anoia de Masquefa, les instantànies recollides el mateix dia del concurs van superar el mig miler.
Durant la sortida celebrada el passat diumenge dia tretze de febrer a Collbató, els participants a aquesta matinal podien o no presentar les seves fotografies al tradicional concurs que organitza anualment l’entitat excursionista masquefina. No només es va participar a la sortida si no que s’aconseguiren recollir un bon grapat de fotografies. No cal dir que Collbató no només és l’entrada natural al massís de Montserrat, si no que amaga centenars de racons que atrauen a aquells que es pengen una càmera de fotos al coll i cerquen aquells detalls amagats en un poble que obtingué els primers assentaments fa 4000 anys i compta amb una torre de guaita, al voltant de la qual es va anar formant la població actual, datada l’any 942. Collbató alberga un contingut cultural, històric i artístic de gran valor; el castell i el nucli medieval, l’arquitectura popular, l’art modernista, el Museu de Coses del Poble, l’antic molí d’oli, l’internacionalment conegut Taller d’Orgues Blancafort i l’església de Sant Corneli. Indiscutiblement era un molt bon lloc per realitzar la sortida del FotoFlash.
És justament en un d’aquests llogarets que hem anomenat on es va fer la visita cultural a l’inici de la matinal. El Molí d’oli va ser el protagonista de les primeres instantànies. Un indret molt recomanable per ser visitat per tota la família, tant si s’està de passada com si s’arriba cansat desprès de fer un trekking per la muntanya, sempre es pot acabar comprant una mica d’oli a la botiga del Molí i on serem amablement atesos per l’Albert. Ell mateix va realitzar la visita guiada al grup fotografic i els va oferir una cata de diferents olis cultivats, recollits i elaborats a Collbató.
Però realment el FotoFlash es va iniciar el dia anterior a la presentació realitzada a la sala d’actes de la biblioteca de Masquefa a càrrec del president de l’entitat Jordi Sangrà, el qual va desvelar el temari del concurs i el lloc on es realitzaria la visita cultural. Seguidament el senyor Manel Caballé, membre de l’Associació Fotogràfica d’Igualada, va dirigir una sessió teòrica bàsica sobre l’enquadrament de la fotografia, programada per una hora de durada i degut a l’interés de la sessió i dels participants i a la bona predisposició del senyor Caballé, aquesta va durar dues hores i quart. Cal destacar que durant el transcurs del FotoFlash els participants van tenir molt en compte totes les indicacions donades.
Diumenge a les nou del matí, el grup es desplaçà a Collbató amb les càmeres ben preparades, i es realitzà la fotografia al rètol del concurs que donaria la sortida oficial a una nova edició del FotoFlash. Visita al Molí d’oli i un parell d’hores pels carrers i racons de la bonica població del Baix Llobregat en dia de mercat. Totes les fotos realitzades durant el matí serien recollides per l’organització sense haver pogut fer cap tipus de retoc. Per això, es plantà el centre de comandament i recollida dels treballs a la terrassa del Bar Restaurant La Torre, on mentre es feia el vermut els participants anaven lliurant un sobre tancat amb les seves dades indicant el pseudònim triat fora el sobre. Alea iacta est. Ara es feina de l’Associació Fotogràfica d’Igualada en triar aquelles vint i cinc millors fotografies que passaran a la final.
Mentre totes les fotos realitzades passen al concurs en la versió FotoFlash, fins el dia 29 d’abril els participants tenen temps de presentar fins a un total de tres fotos retocades i entrant a participar en la versió FotoFlashRETARD.
L’exposició i el fallo del jurat es farà en públic el dissabte dia 14 de juny. No podeu faltar!