Fantàstic trekking per les rodalies d’El Far

El trekking que el CEA va organitzar pels voltants d’El Far (Collsacabra), va estar ple de paisatges espectaculars.

Tot i que, un cop més, els participants a la sortida es van topar amb una cacera de senglars, aquesta vegada ningú no va impedir que aturessin el seu camí cap el Santuari. També, en un parell de trams del recorregut, el camí no estava ben assenyalat, el que va obligar a aplicar l’orientació per poder cloure la sortida amb èxit.

Partint des de Sant Martí Sacalm, prop del Pantà de Susqueda i nom que fa honor a aquelles contrades per la calma que va acompanyar al grup en tot moment llevat dels trets dels caçadors, es van poder visitar les restes del Castell de Fornils, amb algun que altre percaç, el qual esperem que sense gaire importància. Travessant el magnífic Bosc de la Triola on cada docents metres hi havia un caçador trencant aquell encant de la natura, això si; uniformats amb vestit de camuflatge i armilla refractant, es va arribar al Grau del Goleró, on es va poder salvar sense cap complicació, ja que es podia fer per un simple corriol que portava directe al Pla de l’Om i on assolia el pronunciat desnivell. Un cop arribats al Far i desprès d’una sessió fotogràfica, es va decidir quedar-se a dinar al restaurant situat a la mateixa punta de la cinglera, on el mossèn els va servir una amanida, una fusta d’embotits, unes patates fregides i un pa amb tomàquet deliciós.

El paisatge des d’allà era espectacular. Entre altres punts es divisava la zona volcànica de La Garrotxa, el nevat Massís del Canigó, Les planes d’Hostoles, les Illes Medes, el Montseny, les Agudes, el Matagalls, la Mola de Sant Llorenç del Munt, la Serra de Montserrat, els cingles de Les Guilleries i Tavertet, i el Pantà de Susqueda. 

Desprès de l’àpat, la baixada per la cara nord de la serra, acabava de posar la cirera al pastís. El Bosc de Puigmateu presentava un paisatge de tardor esplèndid. L’arribada al punt de partida dibuixava una sensació de satisfacció a la cara dels participants.

 Vista del Massís del Canigó just a l’inici de la caminada i de l’enlairament d’un globus

 Imatge de tardor que acompanyà al grup durant una llarga estona

 Restes del Castell de Fornils

 Tot i que el terra n’era ple, es prefereix collir cireretes del bosc de l’arbre

 Ascendint pel Grau del Goleró

 Divisant l’Embassament de Susqueda

 En Joan fent una foto més del fantàstic paisatge que ens oferia la ruta

 Arribant al Santuari d’El Far

 El grup a la mateixa cinglera

 Espectacular vista dels Cingles de Les Guilleries mirant cap a Montserrat

 En Marc i en Jordi, amb la costa mediterrània al darrera

 En Xavi fen col·legues

 Arribant a Sant Martí Sacalm, punt de sortida i d’arribada de la jornada