El Duatló Vila de Masquefa, èxit de participació i en l’organització

La 4a edició del Duatló “Vila de Masquefa” organitzat pel Club Excursionista Anoia, compleix amb les seves expectatives i assoleix un grau organitzatiu altíssim.
Amb 108 atletes inscrits (25 locals), el Club masquefí iguala a l’anterior edició en nombre de participants. La gran sorpresa però, va ser la gran participació de voluntaris (41) que, gràcies a la seva predisposició i a la col•laboració de la Policia Local i a membres de Protecció Civil, es van poder cobrir a la perfecció tots els punts del circuit que requerien millor seguretat pels corredors.
A quarts de sis del matí, amb fred i desprès d’una nit amb canvi horari inclòs, l’organització ja iniciava els preparatius perquè tot estigués a punt i la cursa es pogués iniciar a l’hora prevista. El punt de concentració va ser l’Escola Font del Roure, situada en un punt estratègic pel circuit, amb connexió immediata amb centre urbà de la Vila, així com als amb els espais més rurals i boscosos. També, aquesta Escola ofereix els serveis necessaris per poder organitzar una cursa d’aquestes característiques; vestuaris i dutxes, un punt d’aigua on poder netejar les bicicletes, un pati amb un parell d’accessos a l’exterior per organitzar les transicions a Boxes i un espai suficientment ampli per situar el Control General. Aquesta edició també oferiria als atletes un servei de fisioterapeutes gràcies a una de les botigues col•laboradores al Duatló.
Una vegada tot va estar a punt, es donar el tret de sortida a l’hora exacte; 10:45h.
El primer segment transcorria per la via urbana, havent-se de cobrir 2000mts a carrera. El segon segment, de 18000mts i traspassant els límits d’Hostalets de Pierola, es faria en bicicleta tot terreny (BTT) i la duresa del terreny seria notable. Rieres, corriols i vinyes feien que els atletes s’haguessin d’apurar a fons. Un cop més, els corredors arribarien a Boxes per deixar les bicicletes i realitzar la segona i darrera transició. Aquest cop, molt més distanciats entre ells i on, l’avituallament situat dins d’aquest punt, resultaria vital per afrontar el tercer segment amb força i sota un sol d’estiu. Aquest darrer tram del circuit s’havia de cobrir de nou a carrera; 4000 duríssims metres.
El primer corredor en creuar la línia de meta seria Oriol Duran Duran (36) vingut de Mediona, que ho faria en un temps total d’1:10:35. En categoria femenina, la guanyadora va ser Eva Sánchez Valle (86) de Piera, amb un temps d’1:40:15. També cal destacar la participació dels primers corredors locals en creuar la meta, on Joan Cardús Marcos (20) va aconseguir fer-ho en 1:14:24 aconseguint un merescut 4t lloc en la Classificació General a solament tres minuts i escaig del primer classificat. En quan a la primera classificada en categoria femenina va ser Maribel Cabanillas Garcia (75), que va fer un temps de 1:55:56, quedant en 4t lloc de la seva categoria i en el 93è de la General.
Una vegada el Control d’Arribades havia introduït els primers quinze corredors en el programa de control, l’ordinador amb el qual s’havien introduït totes les dades de la cursa va patir una aturada inesperada, obligant als controladors d’arribades a haver d’enregistrar els dorsals i temps cronometrats manualment. Per sort a la ràpida reacció d’aquests, no es va perdre cap dada i les classificacions facilitades son del tot exactes.
Les classificacions al complet, es poden consultar a la web del Club Excursionista Anoia.
Mentre els atletes anaven arribant, l’organització els lliurava la Bossa del Corredor i el premi a tots aquells que havien estat agraciats en el sorteig que s’havia celebrat durant la realització de la cursa.
Coincidint amb l’arribada del darrer corredor, es va realitzar el lliurament de premis de la mà del Regidor d’Esports de l’Ajuntament de Masquefa el Sr. Carles Pérez, el qual va estar ajudant a l’organització en la darrera senyalització del circuit realitzada a primeres hores de la matinada i va resseguir la cursa amb el vehicle escombra. Tot i això s’ha de dir que, el circuit ja havia estat senyalitzat una setmana abans per poder facilitar aquests treballs durant el mateix dia de la competició. Això també, havia ajudat a molts corredors a poder-se entrenar durant els dies previs dins el mateix circuit.
En acabar de lliurar els premis als guanyadors, es realitzar un sorteig “íntim” entre tots els voluntaris i s’inicià la recollida de tot el desplegament del Duatló 2012.
El Club Excursionista Anoia vol aprofitar aquest espai del seu web, per agrair als membres de la Comissió Organitzadora del Duatló “Vila de Masquefa” 2012, la seva dedicació en vetllar perquè tot aquest esdeveniment es desenvolupes a la perfecció, arribant a una qualitat organitzativa fantàstica. També vol agrair als voluntaris, el temps i la comprensió en accedir a les instruccions de l’organització per poder desenvolupar una tasca tant valuosa com és la de cobrir un punt dins del circuit o la d’encarregar-se d’una feina concreta en la zona de Control de Cursa. Potser, de vegades incomprensiblement, haver de cobrir solament durant un espai molt curt de temps aquell lloc, desconeixent el gran valor que això comporta pel bon desenvolupament de l’activitat. A Players Esports Masquefa pel seu compromís en les inscripcions i en l’organització. A la implicació de la Policia Local, arribant de vegades a sentir-los com a membres de l’organització. També a l’Ajuntament de la Vila de Masquefa, als membres de Protecció Civil, espònsors, empreses, botigues i particulars que han facilitat a l’organització poder realitzar aquesta festa de l’esport que ja és el Duatló “Vila de Masquefa”.
I “si aquest Duatló es tornès a fer”, el Club Excursionista Anoia vol convidar a tothom a participar-hi allà on millor pensi que ho pot fer, perquè aquest Duatló és el Duatló de tots.
Moltes gràcies i… fins la propera?

IMPORTANT:
Es pot consultar tota la informació referent al Duatló “Vila de Masquefa” a la web del Club Excursionista Anoia
www.amasquefa.com/clubexcursionistaanoia

FOTOS!!!
Atenció a tots els que tinguin fotos del Duatló o vulguin descarregar-se-les!
Seguiu aquestes passes:
Aneu a www.hotmail.com i entreu com a clubmuntanyencmasquefi@hotmail.com
Com a contrasenya: masquefi2000
Seguidament aneu al directori superior i poseu-vos al damunt de SkyDrive i cliqueu a Fotos.
Allà podreu veure els àlbums de fotos que ja s’han penjat i on us demanem que pengeu les vostres fotos.