El conjunt monumental de Sant Martí Sarroca i les Caves Rovellats van ser el motiu d’enguany del FotoFlash el qual va reunir més d’un miler de fotografies

El Club Excursionista Anoia va traslladar el seu concurs de fotografia FotoFlash a la vila penedesenca de Sant Martí Sarroca visitant el seu conjunt monumental format pel Castell dels Santmartí i l’Església romànica de Santa Maria, recorrent un tram del Camí de les Valls i acabant brindant a les Caves Rovellats desprès de realitzar una visita pel seu interior.

No va ser fins el dia abans que el Club Excursionista Anoia desvetllà el lloc on es desenvoluparia el seu tradicional concurs de fotografia FotoFlash, el qual presentava la nova modalitat FotoFlashRETARD. El club masquefí va guardar en secret el nom de la destinació d’aquest per seguir defensant la idea de la improvisació dels participants a l’hora de realitzar les fotografies, descobrint-la en l’acte de presentació celebrat el dia abans a la sala d’actes de la Biblioteca de Masquefa, on també es va realitzar una sessió pràctica a càrrec del Sr. Manel Caballé, membre de l’Associació Fotogràfica d’Igualada, i sota el títol de Com treure més profit de la teva càmera fotogràfica.

Sant Martí Sarroca oferia la possibilitat de realitzar fotografies en tres ambients ben diferents; El Castell dels Santmartí mostrava la duresa d’una edificació de pedra amb uns interiors força il·luminats gràcies a la claror natural que entrava a les diverses estances pels grans ventanals. El Camí de les Valls voltava la Roca que sosté aquest conjunt monumental pel tram anomenat com el camí de la Font de la Salut, presentant una vegetació prou variada i amb racons tant assolejats com ombrívols. I per acabar amb aquesta varietat d’ambients, els participants agafaren els cotxes i es traslladaren a les Caves Valles – Rovellats, situades al barri de La Bleda, on els interiors de l’antiga masia, alguns d’ells intactes, i les silencioses i fosques bodegues del segle XV situades just sota d’aquesta complien amb la varietat que els organitzadors de la matinal fotogràfica cercaven. Per tancar un matí perfecte, un parell de tastos dels millors caves de Rovellats van fer el delit dels participants. El Club Excursionista Anoia vol aprofitar aquesta crònica per agrair l’atenció i comprensió de la Neus Díaz, guia de les Caves Rovellats, per facilitar el desenvolupament i organització del concurs fotogràfic durant el transcurs de la visita.

No cal dir que la sortida va resultar variada i on grans i petits, fotògrafs o no, van poder gaudir d’un ambient cordial i força familiar.

Les fotografies participants al FotoFlash van ser recollides just quan es va acabar la visita a les conegudíssimes caves, superant en escreix el miler d’instantànies (1095). En quan a la novetat d’aquest any, el Club Excursionista Anoia presentà paral·lelament el FotoFlashRETARD que permet als participants retocar i crear noves imatges amb les mateixes fotografies i poder-ne presentar fins a tres durant els dies posteriors a la sortida. Una vegada recollides les fotografies presentades als dos concursos, aquestes seran valorades per l’Associació Fotogràfica d’Igualada que seleccionaran les millors i que passaran a la fase final. Les fotos guanyadores seran escollides en públic durant la Fira de la Infància i la Joventut que es celebrarà a Masquefa el dia 6 de juny, al estand que presentarà el Club Excursionista Anoia a la Fira.

Per a més informació, no dubteu en demanar-la a través de l’adreça electrònica del club ceanoia@hotmail.com