El Club Excursionista Anoia realitza dues vies ferrates en un matí: la Cala del Moli i les Gorgues de Salenys

Una matinada freda i humida a Sant Feliu de Guíxols reb al grup desplaçat des de Masquefa decidits a realitzar aquestes dues vies ferrates tant properes entre si; la de la Cala del Molí i la de les Gorgues de Salenys.
Abans d’equipar-se però calia un primer cafè per pujar la temperatura corporal i poder afrontar en millor forma aquestes dues vies tant conegudes ja. El Cafè Rambla de Sant Feliu resultà un bon lloc per fer-ho. Els masquefins també observaren l’arribada d’un helicòpter a la platja a poquíssims metres d’on tenien el cotxe aparcat. Amb un passeig marítim d’activitat preparant-se per un matí de mercat, policia i ambulància transportaren una persona fins l’helicòpter que s’enlairà fins que es perdés per la zona on es troba la primera via.
Arribats ja al punt més pròxim a l’inici de la primera ferrata, s’aparcà el cotxe davant mateix del mirador de Les Triadores. Altra gent es preparava per afrontar la ferrata anunciant així que aquella seria una matinal força concorreguda. La situació d’aquesta via la fa especialment atractiva havent de progressar en horitzontal per damunt del mar i voltejant els esculls d’en Blanc, la Cala del Molí, l’estreta entrada d’Es Fijorn i l’ampla Cala Alga. Tres ponts tibetans, un de nepali, un tronc, el mar als peus i les eixordadores gavines pel damunt del cap, posen la cirereta al pastís d’una de les vies ferrates més boniques del nostre país. Amb una primera part amb poques complicacions a destacar i una segona amb una pujada lleugerament desplomada i separades per un punt d’escapament, fa que els 480 mts. de via equipada siguin el delit dels amants d’aquestes vies.
Una vegada acabada aquesta ferrata el grup es desplaça en cotxe fins al terme de Romanyà de la Selva, tant sols a 15 kms. de distància per realitzar una altra via força divertida; la de les Gorgues de Salenys. Aquesta ferrata es caracteritza pels seus vuit ponts i els seus 123 metres de desnivell que es guanyen en un recorregut total de 2,5 kms.
L’aproximació es realitza per un bosc frondós i passant per la font de Panedes. Unes primeres passarel•les anuncien una activitat entretinguda i divertida. Aquesta comença al Pou de Gorgues on un primer flanqueig encaixa als excursionistes entre dues parets, porta d’entrada a una via ferrata d’aventura per aquells que es volen iniciar. Un seguit ziga-zaga de ponts els enfilarà fins al darrer, el del Salt del Llop, un pont amb travessers de fusta que han anat caient amb el pas del temps fent d’aquest curt tram la cosa més semblant als passos més complicats del mateix Indiana Jones. Foto de grup i a cercar un llogaret per dinar. Per això, el grup es desplaça fins a Mas Pla, prop de Solius. Una antiga masia que mostra clarament que un dia va funcionar com a restaurant amb el seu aparcament, doble porta d’entrada vidriada i tres salons força grans fan pensar en que un dia un canvi d’amos va fer aturar l’activitat restauradora, transformada actualment en un hostal rural de poca activitat. Els membres del Club Excursionista Anoia van ser amablement atesos, tot i que un entrepà de truita a la francesa i una escarransida amanida els amainà la gana guanyada durant aquell matí de ferrates.