El Club Excursionista Anoia, realitzà diumenge passat un parell de vies ferrates d’iniciació

Dins del programa previst pel CEA, hi ha lloc per als més agosarats i també pels principiants. Prova d’això és que, el passat diumenge, el Club masquefí es traslladà a l’Ermita de La Pertusa, situada dins dels termes de Corçà (Àger) a la Noguera Ribagorçana, damunt del Pantà de Canelles i prop del Congost de Mont-rebei (Montsec), per realitzar dues de les vies ferrates més senzilles de Catalunya. Per començar i un cop deixats els cotxes a l’aparcament situat a cinc minuts de l’ermita, es baixà per un corriol situant al grup ben a prop del pantà. Un cop equipats, s’inicià l’ascens per la ferrata anomenada “Els Tetetubbies”, començant per unes presses amb unes formes ben curioses i acabant havent de superar una petita cresta. Tot i això, aquesta ferrata està equipada per elements ben variats: escales, cadenes, etc.
En si, la “Teletubbies” representa l’inici de la segona ferrata efectuada pel grup masquefí; la “Olmo-Soler”. Aquest segon tram equipat, ho fa majoritàriament amb cadenes. Tot això per arribar a aquesta fantàstica ermita situada en un penya-segat on s’observa un fantàstic paisatge del Pantà de Canelles.
Per acabar la jornada excursionista, no hi ha res millor que fer un menú al Bar Restaurant El Congost, a Corçà que, tot i que el vi no val gaire, el tracte és molt afectuós i familiar.