El Club Excursionista Anoia assoleix tres cims de Montserrat i, Sant Jeroni com a Cim Principal del Projecte

El Club Excursionista Anoia realitza l’ascensió a tres reconeguts cims del massís montserratí; la Miranda de Santa Magdalena, l’Albarda Castellana i Sant Jeroni.
Amb el Projecte “CIMS”, programa plantejat pel CEA per ascendir a aquelles muntanyes més tradicionals de Catalunya durant aquest any del seu 10è aniversari, el club masquefí compleix amb el seu objectiu arribant al segon cim plantejat: Sant Jeroni de Montserrat.
L’excursió va estar completada segons el programat. Una ruta circular, va portar als caminants a gaudir d’un matí fred i ventós però, ben atractiu. Partint des del mateix Monestir (702m), i desprès de fer un cafè calentó, el grup encarà el Camí del Viacrucis per arribar a fer la primera visita i les primeres fotos del matí a la Creu de Sant Miquel, just abans d’arribar a l’ermita del mateix nom i on la perspectiva de la muntanya resulta de postal. Quan s’arribà al Pla de les Taràntules, es visità l’Aula de Natura situada en el mateix recinte on te cabuda l’estació del telefèric que puja del Monestir per aquells que volen apropar-se a l’ermita de Sant Joan sense cap tipus d’esforç. De Sant Joan a Sant Onofre, just una al damunt de l’altre on, per la passarel•la, es començà l’ascensió fins a la zona de Santa Magdalena, on just al costat on es troben les runes de l’antiga ermita, un grup d’excursionistes estaven cantant nadales al mateix temps que col•locaven un petit pessebre sota una roca. A l’estona, s’assolia la primera fita; la Miranda de Santa Magdalena (1132m). El grup aprofita per esmorzar. En el seu descens, es retrobaren els dos grups excursionistes; el del CEA i els cantaires de nadales. Els segons, convidaren als primers a torrons, neules, polvorons i a beure de la bota de vi.
Amb la complexitat d’haver de deixar enrere els plaers de les menges nadalenques i el bon ambient i companyerisme que uneix a la gent de muntanya, el grup masquefí reinicià el camí de descens per l’Escala de Jacob fins retrobar en camí de Sant Jeroni. El camí plàcid que creua la vall central del massís porta al grup fins als peus de l’Albarda Castellana. Allà, el grup es divideix en dos; els que pujaran a l’Albarda i els que aniran directes fins a Sant Jeroni. Els primers, assoleixen el segon objectiu havent de grimpar una roca. Una corda ajuda a algun excursionista a fer-ho, sobretot a que ho aconsegueixi una de quatre potes. La recompensa paisatgística que rebran aquests seria fantàstica. Fins i tot, es divisa a la resta de companys que ja han arribat al del cim de Sant Jeroni. El vent i el fred, avisa al grup de que la foto es faci amb rapidesa i es segueixi la ruta. Tot i això, s’ascendeix als dos turons dels que compta el cim. Descens al camí i ascens al darrer cim on es retrobaria la totalitat del grup. Un mos, reconeixement del paisatge amb perspectiva dels cims realitzats, foto de grup i retorn.
La tornada es faria per l’altra banda de la vall; Pla dels Ocells, Santa Anna i Pas dels Francesos. La mirada enrere cap a l’Albarda Castellana fa descobrir als excursionistes que, unes cabres els controlen les passes des del cim.
Al final, un àpat a la cafeteria del Monestir i una visita a la Moreneta clouria una matinal perfecte.
La propera: la Mola de Sant Llorenç del Munt. Serà el 14 de gener.
El Club Excursionista Anoia aprofita també aquesta crònica per fer arribar a tothom, els seus millors desitjos per aquest any que ara comença.
MOLTA SORT I QUE EL 2012 COMPLEIXI TOTS ELS VOSTRES DESITJOS.