El CEA gaudeix d’un paisatge molt variat en la seva darrera sortida per les Muntanyes de Prades

 

Monestirs, vinyes, boscos ben frondosos, neu, boira, cingles, coves, ermites, refugis, fonts, pous de gel, carboneres i pedreres. De tot això i més, van poder gaudir el dissabte passat els participants a la darrera sortida organitzada pel Club Excursionista Anoia per les Muntanyes de Prades.

En Toni Garcia, germà del nostre company Marc i al qual aprofitem per agrair-li el seu interès i dedicació perquè aquesta excursió es desenvolupes correctament, va preparar una fantàstica excursió pel Paratge Natural dels Boscos de Poblet, considerat d’Interès Nacional. L’excursió partia d’uns cinc cents metres de l’entrada al Monestir de Poblet i prop del barri anomenat Les Masies. Seguint el GR175 i guanyat el Coll de la Vena, es seguí aquest recorregut fins a l’Ermita de Sant Joan, la qual s’està rehabilitant de forma voluntària en un refugi. Travessant aquesta edificació pel seu interior, es retroba el camí al seu capdamunt. Des del seu mirador, es pot observar la Ciutat de Montblanc i el terme de l’Espluga de Francolí. Un cop visitada la Cova de Nialó, situada una mica per sota d’aquest mirador, el camí segueix fins al Coll de les Vinyes de Sant Joan i pels Plans que porten el mateix nom. Allà, la boira i la neu que persistia encara de la nevada caiguda la darrera setmana, canviava un cop més el paisatge, podent arribar amb aquesta imatge al Mirador de la Pena, objectiu de l’excursió.
La baixada, un xic entretinguda en alguns trams pel gel format en el ferm, també ho feien molts dels atractius que hem anomenat al principi; rierols, un immens pou de gel, una carbonera, pedreres de diverses formacions, per arribar al punt de partida pel Barranc de Sant Bernat. Desprès, un àpat a l’Espluga i cap a casa.
Al final, la bona companyia dels participants, amanida per les corredisses de la Morla i la Dana, van fer d’aquesta sortida, una més que, els del CEA, no oblidaran fàcilment.
 

 Vista del Monestir de Poblet

 Arribada al Coll de la Vena

 Vista des de l’interior de l’Ermita de Sant Joan

 L’enclavament de l’ermita de Sant Joan, ofereix un espectacular mirador

 La Morla, companya fidel a les excursions del CEA

 Cova de Nialó, on "… entre els anys 1414 i 1430 hi feu dura penitència la princesa catalana Elionor d’Urgell"

 La Montse, l’Enric, en Xavi i la Isa, passant el fred

 La boira es fa present pels Plans de Sant Joan…

 … i tambè la neu

 Els germans Garcia; en Toni i en Marc

 Intentant no relliscar amb les plaques de gel formades pel camí

 No hi ha res com un bon glop d’aigua "fresqueta" en ple hivern

 Un gran pou de gel

 Les pedreres anunciaben que la fi del trajecte era aprop