Coronats els tres cims plantejats pel Club Excursionista Anoia: el Gra de Fajol (2714 mts), l’’Infern (2869 mts) i el Gorgs (2851 mts)

El Club Excursionista Anoia aconsegueix els tres cims plantejats de l’alt Ripollès. Una jornada amb una climatologia insuperable acompanyà al grup excursionista masquefí a coronar tres dels cims més bonics propers a la zona d’Ulldeter.

La jornada s’inicià amb un cafè al bar Tiranda de Setcases. Una vegada arribats a les proximitats de les pistes de Vallter 2000, es deixà els cotxes al voral proper a l’inici de la caminada. La gran quantitat de cotxes aparcats ja avisava d’una jornada massa acompanyada. El camí seguiria el GR11 en direcció al coll de Nou Fonts i Núria. Als quinze minuts el grup passaria vora el refugi d’Ulldeter (2236mts) i encararia seriosament el sender fins guanyar el coll de la Marrana (2529mts). A la dreta, la gran pala que ascendia cap el pic de Bastiments (2883mts), però l’objectiu de la jornada era el de girar a l’esquerra i ascendir al primer pic plantejat; el Gra de Fajol (2708mts). La pujada es realitzà per una llarga tartera fins arribar a uns dos cents metres del cim on el camí planejaria sobre la roca blanca que feia bonica l’arribada fins al punt culminant del pic. Primer objectiu assolit. Foto de grup, reposar forces i, sobretot, gaudir de la majestuositat del paisatge.

Ara calia descendir de nou fins al coll de la Marrana i recuperar el GR11. Des d’allà es seguiria per la Feixa Llarga i el torrent de les Barraques passant per un estanyet i els Aigols per arribar a la cabana de Tirapits, situada sota mateix del coll que porta el mateix nom i el pic inferior de la Vaca. Abans però, un parell de membres del grup decideix tornar cap el refugi d’Ulldeter. Entre ells el component més jove amb tant sols deu anys. L’arribada fins a Tirapits va resultar un xic dura durant la darrera pujada. El lloc bé es mereixia una parada per fer un mos abans d’encarar el segon objectiu que ja es divisava des de la cabana i que només hauria estat visible anteriorment des de dalt del Gra de Fajol. L’ascensió es faria per un corriol en el que s’hauria de salvar una petita cresta de granit. El corriol seguiria fins pronunciar-se amunt fins al cim. Pic de l’Infern (2869mts), segon objectiu aconseguit. Aquest pic surt de la franja que delimita la frontera entre Catalunya i França i s’enlaira pel damunt del circ de Carançà i és un bon mirador d’una multitud d’estanys (Truites o de Carançà, coma de l’Infern, Casamitjana, Bacivers o de Morenç, el Blau i el Negre…). De nou fotografia de grup i a gaudir de l’espectacle paisatgístic. Per acabar només calia sortir-se uns metres del coll de l’Infern i fer el pic dels Gorgs (2851mts), pic sense cap complicació. Tot i que ara calia iniciar el retorn cap a Ulldeter, un dels components del grup excursionista decideix seguir endavant i intentar el pic de Freser (2835mts) i el Bastiments (2883mts), fet que aconsegueix amb èxit, cansament i……. amb un bon temps horari. Ell i la resta del grup es retroben al coll de la Marrana i descendeixen plegats sense perdre ni un sol instant ja que els núvols amenacen pluja. Al refugi s’acaba de completar el grup que arriben al cotxe, i a l’estona s’inicia la tornada a casa fent encara una parada al bar Metropolitan de Sant Joan de les Abadesses, on l’intercanvi de fotografies s’acompanyat d’un merescut refresc.

Durant les darreres setmanes, alguns membres del Club Excursionista Anoia han realitzat diverses sortides d’entrenament per encarar les diferents rutes programades per aquest mes d’agost. Ben segur que els esperen vivències, aventures i indrets fantàstics que desprès explicaran o no, però ben segur que recordaran tota la seva vida.

El Club Excursionista Anoia vol aprofitar a questa crònica per a desitjar a tothom un bon estiu i unes vacances ben plenes de muntanyes.