Masquefa rep de nou la Flama del Canigó portada pel Club Excursionista Anoia

Com marca la tradició, la Flama del Canigó va tornar a Masquefa el dia 23 de juny de mans del Club Excursionista Anoia desprès de ser regenerada la nit anterior al cim d’aquesta muntanya.

L’expedició Flama del Canigó 2018 del Club Excursionista Anoia va tornar a participar en primera persona dels actes de la regeneració de la Flama partint de Masquefa a les 8h del matí del dia 22 de juny i reunint-se amb la resta de l’organització a les 11h al Castellet de Perpinyà, on es recollí el Foc per ser portat fins a dalt del cim del Canigó (2784 mts) i ser regenerat a les 12 en punt de la nit.  A la tarda però, es plantarien les tendes amb les que el grup descansaria una hora escassa en baixar del cim i abans d’iniciar el retorn cap a Masquefa.

La pujada al cim va ser plàcida i l’arribada fresqueta i ventada. El grup masquefí dipositar el farcell de sarments de les vinyes masquefines sota la gran creu de ferro que hi ha al cim i va realitzar les fotografies de rigor abans de prendre posició al punt exacte on es realitzaria l’acte de regeneració un parell d’hores desprès.

Cinc minuts abans de mitja nit, el cap organitzatiu de l’acte i membre de l’Associació Flama del Canigó d’Igualada donar les darreres ressenyes i instruccions. L’acte s’inicià a les 12 en punt. Parlaments, manifestos i missatges en boca de l’organització reivindicant justícia pels presos i exiliats catalans, cant de Els Segadors i Foc regenerat. Els primers en agafar el Foc i en iniciar el descens van ser el grup de corredors igualadins membres de l’organització que començaven el recorregut a peu que els faria arribar fins a la capital anoienca a les 19 h del nou dia.

Amb una inacabable serp lluminosa que il·luminava el camí direcció Cortalets, s’arribaria a la tenda pels vols de les 2:30 de la matinada. Breu descans i avall. Aquest any, la pista que unia Prada amb Cortalets restava molt malmesa tot i no quedar neu però si degut a les nevades caigudes durant el llarg hivern. Dia de calor per a repartir el Foc pels pobles de pas de la Caravana de la Flama. A les 18:30 de la tarda, la Flama del Canigó arribava la plaça de la Beguda Alta on des d’allà, un grup de corredors pertanyents al Club Excursionista Anoia, la portarien corrents fins a la seu excursionista del carrer Crehueta, on seria rebuda per un bon grapat de vilatans. Una vegada encès el pebeter, el president del club excursionista faria el seu parlament on reivindicava més suport a la cultura per part de l’Ajuntament i on feia publica la inexplicable important retallada pressupostaria realitzada pel mateix Ajuntament a l’entitat (s’inclou document d’aquest parlament a aquesta crònica). Un dels membres de l’expedició llegí la carta de Jordi Cuixart, president d’Omnium Cultural (s’inclou document d’aquesta carta a aquesta crònica), llegit la nit abans a dalt del cim , seguidament, es feu el lliurament de la Flama als organitzadors de fogueres de Sant Joan, als cossos de seguretat i a tothom que ho desitgés.

Un any més, les fogueres de Sant Joan van ser enceses amb la Flama del Canigó.