Un bon grapat de participants es concentren a la Ferrata de la Feixa del Colom per a iniciar-se en aquesta tècnica

El Club Excursionista Anoia organitzà una sortida a Montblanc (Conca de Barberà) per a realitzar la Via Ferrata de la Feixa del Colom, situada al Paratge Natural d’Interès Nacional de la Vall del Monestir de Poblet a les Muntanyes de Prades.

La Ferrata Feixa del Colom, una de les més fàcils de la geografia catalana, permetria iniciar a aquells que no s’haguessin calçat mai un arnès a poder-ho fer en un indret magnífic com el que ofereix l’entorn de Montblanc.

El matí començava boirós i fred, però res millor que arreglar-lo amb un cacau calent al Bar Mónica, situat davant mateix de la Muralla de Santa Tecla. Amb el grup conformat, calia anar a trobar l’inici del camí que els portaria fins a l’ermita de Sant Joan de la Muntanya en cobrir una hora de camí. L’ermita de Sant Joan (709 mts) és un mirador natural de la comarca de la Conca de Barberà i en la que des de l’any 1993 s’està reformant gràcies als Ermitans de Sant Joan.

Una vegada equipats i amb les instruccions donades, el grup iniciava l’ascens de la via. Amb dubtes però il·lusionats, els excursionistes van anar superant cada pas que se’ls plantejava fins al compliment de tot el tram. Fotos, entrepans, vistes espectaculars i bon rotllo durant tot el matí.

Abans de tornar cap a casa calia recomptar el material i fer el cafè de rigor. Aquesta vegada es faria al Bar Montblanc i s’aprofitaria per traspassar les fotografies realitzades als participants.

El Club Excursionista Anoia desitja que els participants s’ho passessin el millor possible i que aquesta petita introducció a les vies ferrates serveixi per a engrescar a algú a provar-ne unes altres.

*** Disculpeu les deficiències de la web en mostrar les fotografies