Plàcida excursió del Club Excursionista Anoia pels Aiguamolls de l’Empordà

El Club Excursionista Anoia (CEA) realitza una tranquil•la caminada pels Aiguamolls de l’Empordà per relaxar el ritme de les seves sortides abans de les festes de Nadal.
El Club masquefí, es desplaça a uns dels indrets més idíl•lics de la geografia catalana i entra a la dinàmica de la pràctica de sortir a la caça d’aus. Caça fotogràfica, és clar! Es realitza una ruta, la qual es dedicaran 4:15 hores en l’anada i 1:10h en la tornada. No cal dir que el grup es va relaxar i va gaudir plenament d’una caminada plàcida on, el diàleg entre tots els components i l’observació de les aus va fer que el grup gaudís al màxim del companyerisme i del bon rotllo.
Per poder triar una ruta adequada per l’època de l’any en la que estem, primer que res es dirigiren al punt d’informació d’El Cortalet situat a la vora de l’Estany que porta el mateix nom i que resta enclavat en la Reserva Natural Integral de les Llaunes, exactament situada entre Empuriabrava i Sant Pere Pescador. La Mireia, una noia molt simpàtica i responsable del centre d’informació, va suggerir la ruta que transcorreria per l’Estany del Cortalet, la Closa de les Gantes, els estanys de la Matà, l’Observatori Senillosa situat al capdamunt d’unes antigues sitges d’arròs, l’Estany de La Massona i la platja de Can Comes fins a la torre d’observació situada prop de l’Estany d’en Túries. A partir d’allà, el camí hauria de ser de tornada realitzant el mateix recorregut que en el d’anada, degut a que aquella zona resta inundada durant aquesta època de l’any. Tot i això, el grup intentà superar-la per no haver de repetir camí però, es decidí recular degut a la gran quantitat de fang. Durant la tornada, molt més lleugera, no va caldre repetir cap activitat d’observació ni de descans, ja que a l’anada es van poder visitar tots els punts d’observació d’aus i aguaits per on es passava; Quim Franch, Gantes, Daines, Bomba, Pallejà, Closa del Puig, Matà, Senillosa, Gall Marí, Bruel, La Massona i el de Les Arpelles. Molts d’ells, visitats per uns personatges molt semblants als humans, seriosos, un xic antipàtics, muts (fins i tot per tornar un “bon dia”), immòbils quan restaven dins d’un punt d’aguait i armats amb unes enormes i impressionants màquines de fotografiar. Tots ells esguardats i esperant el moment precís per disparar aquell fantàstic armament i poder caçar la millor instantània d’un d’aquells exemplars voladors. Els membres del CEA, també van poder posar a prova les seves “tristes i econòmiques caixetes fotogràfiques” i aconseguir algunes “ridícules instantànies sense gaire valor qualitatiu”. Si més no, ben segur que van riure més que aquests estranys i “frikis” individus, gaudint de la bona companyia d’uns amics de camí incomparables!
Abans però, de tornar cap a casa, visita turística a Castelló d’Empúries tot cercant un lloc on fet un àpat. Al final, un bon entrepà acompanyat d’unes braves amb una salsa ben aconseguida en un dels Bars JR.