LA PETITA, la cadira Joëlette del Club Excursionista Anoia, protagonista del Curs d’Instructors en Curses de Muntanya de la FEEC

El passat dissabte dia 9 d’octubre es celebrà al Centre de Tecnificació Esportiva L’Avellaneda de Ripoll el Curs d’Instructors en Curses de Muntanya organitzat per la FEEC – Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya. Convidats per aquesta Federació, els membres del Club Excursionista Anoia desplaçats a la capital del Ripollès i que al mateix temps també representaven a l’associació Rodamunt, van participar en l’assignatura d’Esport Adaptat on es va presentar a LA PETITA i on s’explicà les característiques, aplicacions i el maneig d’una cadira Joëlette. Una vegada acabada l’explicació teòrica on els participants van mostrar molt d’interès, el grup es desplaçà als exteriors de les instal·lacions per a realitzar la part pràctica sobre el terreny, la qual va ser divertida des del seu inici. Podem dir que els aspirants a instructor en curses de muntanya van superar notablement el curs.

Prèviament a la sessió dedicada a la cadira Joëlette, l’igualadí Pol Makuri va realitzar la seva part en la que apropava les diferents diversitats funcionals als estudiants i la manera de funcionar a nivell federatiu per tal de tenir un coneixement de la seva estructura. També es van mostrar diferents tipus d’adaptacions i maneres de funcionar. La sessió va ser del més interessant.

Pol Makuri és un atleta amb una hemiparèsia congènita a la part dreta, però que mai li ha impedit fer allò que més li agrada, com el muntanyisme i les curses de muntanya. Makuri ha realitzat una de les curses més exigents dins del territori català com és la darrera edició de l’Olla de Núria, així com la SkyRace Comapedrosa, la Buff Epic Trail en totes les seves edicions des de l’any 2011, ha realitzat cims de més de 4000 metres com el Breithorn (4164 mts) i el Toubkal (4167 mts) un parell de vegades i actualment es troba participant en les copes del món d’esquí de fons adaptat. Sens dubte, Pol Makuri és un gran atleta. Esperem que ben aviat ens visiti a Masquefa i ens mostri aquesta vida tant apassionant que està vivint.

La direcció del Club Excursionista Anoia vol aprofitar aquesta publicació per agrair a Laia Erra de l’Àrea de Formació i ECAM de la FEEC la seva invitació per poder participar del Curs d’Instructors en Curses de Muntanya, i a tots els alumnes pel seu interès.