Entretinguda i divertida excursió del Club Excursionista Anoia per les Agulles i els Frares de Montserrat

El Club Excursionista Anoia rep el nou any grimpant per Montserrat. El club masquefí tria la zona de les Agulles i els Frares Encantats de Montserrat per intentar treure’s la mandra desprès de les festes i els àpats de Nadal.

L’excursió va resultar molt entretinguda i al mateix temps divertida degut als nombrosos passos equipats amb cordes i cadenes que hi ha al llarg del recorregut. Aquest s’inicià des de la zona de Can Massana on el camí s’enfila fins a la Portella i deseguida es toquen les primeres agulles. Abans d’endinsar-se en els espessos corriols de la muntanya es pot observar un paisatge esplèndid de les comarques de l’Anoia i el Bages. Per entrar en calor i fer-se una mica a la idea del que seria la resta de la ruta, els excursionistes s’enfrontaven a una paret de 10 metres quasi bé vertical que salvarien gràcies a l’ajut d’una corda ja instal·lada. Les cordes i les cadenes s’anirien combinant en el transcurs del camí igualment que els desnivells pronunciats tant de baixada com de pujada, els quals es salvarien també amb el suport de les arrels i els arbres que es resisteixen a la roca. Abans d’arribar a l Coll del Porc, final de la grimpada i punt d’inici de retorn, un tram vertical equipat amb barres de ferro i cadena posaria a prova per darrer cop als participants. Foto de grup i baixada fins al camí del Pas del Príncep per tornar cap el cotxe passant primer per davant del refugi Vicens Barber.

Una bona matinal on els nous participants a les activitats del Club Excursionista Anoia van confirmar que la muntanya reuneix a les persones per a trobar noves amistats i de les quals s’espera que els hagin omplert el suficient per tornar una altra vegada.