El Club Excursionista Anoia tancà l’any 2021 amb una gran matinal pels Esgavellats de Vilanova del Camí fins al Santuari de Collbàs

El club masquefí realitzà una fantàstica caminada per la Conca d’Òdena per acomiadar l’any.

El passat dissabte dia 18 de desembre, el Club Excursionista Anoia tancava l’any amb l’esperança de que, després de l’aturada per la pandèmia del COVID-19, tot pogués arribar a ser igual al que havia estat abans d’aquell mes de març de 2020. Unes poques i tímides sortides des del mes de setembre passat mostraven l’ànim, el desig i la il·lusió de tornar a la muntanya a gaudir de l’aire, del paisatge, de la Natura i de la companyia d’altres excursionistes.

Aquesta va ser una matinal entretinguda on els caminaires van poder recórrer els passadissos que formen els blocs rocosos, provocats per a una possible falla a tota la conca, i envoltats d’una exuberant vegetació que fa que a aquests els hi passes el temps sense adonar-se tot jugant entre aquests blocs amuntegats que formen Els Esgavellats.

El matí es va mantenir  fred tot i que al migdia el sol fes remuntar algun grau de temperatura.

L’excursió s’inicià al poliesportiu de Vilanova del Camí i s’enfilà cap a la zona d’Els Esgavellats on els participants hi van dedicar una bona estona. Desprès, s’arribà al Turó de l’Arumí i es passaria per la Serra de la Llentia, nom que al·ludeix a la presència abundant de nummulits, uns fòssils lenticulars del protozou marí que són  fàcils de trobar escampats a terra i despresos dels terrenys margosos de l’eocè mitjà. Els més corrents són de mida petita, amb diàmetres d’entre 1 i 6 mm,  i també n’hi ha de més grans, entre 10 i 30 mm. El camí seguiria fins arribar al Santuari de la Mare de Deu de Collbàs on s’hi observa tota la vall de Carme. Aquest va ser el punt on els excursionistes reposaren forces i es feren la foto de grup. La tornada es faria per la masia de Can Barnades.

En arribar de nou als cotxes tot van ser bons desitjos per a les festes de Nadal que s’apropaven.