Dormir en una cova a Montserrat, una nova experiència per a petits i grans

Un bon grup de masquefins, s’aventuren a passar una nit de bivac en una cova de Montserrat. El lloc triat pel Club Excursionista Anoia per tancar el seu calendari abans d’encarar el programa d’activitats per celebrar el seu 10è aniversari al mes de setembre, va ser la Cova de l’Arcada, situada dins del Massís de Montserrat.
El grup es concentrà al local del Club a les 6 de la tarda, per desplaçar-se amb cotxes fins a El Bruc, exactament fins a l’inici del Serrat de les Arnes, situat al nord de la Plana Llarga, una mica més amunt de Can Rovira, on començava el camí cap a la Cova. Tot i que el camí era molt planer quasi bé fins al final, si que hi havia trams molt plens de vegetació, degut a la poca afluència de gent en aquest indret, i que complicaven el pas dels excursionistes, sobretot el dels més joves. El camí, transcorria entre l’agulla del Timbaler i la Desdentegada, situades a l’esquerra dels caminants i, la Roca Vella, enclavada a la dreta, just damunt de la Carena del Cabrit. A l’estona, s’arriba a l’Agulla del Castell, pedra arrodonida situada ben al mig del torrent que duu el mateix nom. Un cop recorregut aquest torrent i arribats a la Font d’en Xebret i on els joves del grup van poder observar el ridícul degoteig del seu broc, calia guanyar una mica d’alçada i cloure la caminada. Un cop descoberta la magnífica Cova, calia descobrir cada un dels seus racons. Fotos i més fotos dels participants amb la Cova de l’Arcada com a marc. La Cova de l’Arcada (730m), és un pont natural adossat a la paret del cingle i situat sota la desembocadura del torrent de la Coma Alta. Té aproximadament 5 metres de fons per 20 d’alçada i 40 d’amplada. Ja ben aviat, el grup definí on serien les estances per dormir i on seria el menjador o saleta d’estar i els wc, tot i que els més joves, aclaparaven cada un dels racons per a fer qualsevol activitat.
Arribat el moment esperat, es començà a organitzar l’espai on dormir, estenent els matalassos aïllants i els sacs de dormir. Tot i la claror de la nit, els llums dels frontals començaren a enlluernar l’espai. Ben aviat, quan els joves ja dormien i, amb el silenci de la nit trencat pel llunyà soroll de l’autovia que ressonava molt discretament dins la vall, els cafès i la Ratafia, acompanyaven la tertúlia dels més grans. La nit va ser tranquil•la i amb molt bona temperatura.
Quan la claror del nou dia començà a apuntar per la tancada vall, el cant dels ocells i la quantitat de sorolls sense identificar van començar a ser presents. Poc a poc, ara un i desprès un altre, el grup es va anar despertant. Una mica d’esmorzar, unes quantes fotos més i a plegar el campament. De nou carregats amb les motxilles, el grup iniciar el descens fins al torrent i la tornada cap a casa.
En tres quarts d’hora, de nou al cotxe. Acomiadaments entre els participants i el desig que tothom hagi sortit satisfet i hagi gaudit d’aquesta experiència que es va realitzar ben a prop de casa; a la “encara” desconeguda muntanya de Montserrat.
El Club Excursionista Anoia, aprofita aquest espai de la seva web, per desitjar unes bones vacances d’estiu i convidar a tothom als actes i activitats que s’estan organitzant per la celebració dels seus deu anys d’existència que, amb la col•laboració de tots, ben segur que seran un èxit.