Concert commemoratiu de la Diada Nacional de Catalunya a Masquefa el proper dijous 10 de setembre

L’Ajuntament de Masquefa va plantejar al Club Excursionista Anoia de ser l’organitzador de l’acte commemoratiu de la Diada Nacional de Catalunya a Masquefa pel vespre del dia 10.

Valorant aquesta proposta tant important i amb l’objectiu que l’acte fos totalment plural i popular, el club masquefí presenta per aquesta Diada un concert de música per a cobla intercalant poesia catalana. Per a fer prou atractiu aquest acte s’ha comptat amb una de les millors formacions musicals en aquest gènere, la Cobla La Principal del Llobregat. També s’han integrat les veus de diversos masquefins per realitzar la part més poètica, intercalant música i poesia a la vetllada fent més popular aquest concert. També s’ha comptat amb la col·laboració de Radio Masquefa.

Ara fa un any, i atenent un projecte molt treballat pel club excursionista de Masquefa, es va realitzar la seva primera fase creant i inaugurant el nou Passeig de l’Onze de Setembre, enclavat entre la carretera d’entrada a la Vila per Can Masana i la via del tren. S’espera que properament es segueixi amb l’execució d’aquest projecte que farà arribar aquest passeig fins a la cruïlla amb la carretera C-224 i on està previst crear un mirador. La fase restant, la qual allarga el passeig fins l’entrada de la masia de Can Bonastre de Santa Magdalena, restarà aturat esperant la definició dels plans previstos a la cruïlla d’aquesta carretera en el desviament cap a Sant Sadurní d’Anoia.

Fruit d’aquest projecte, es creà la plaça de l’Homenatge on està enclavat el monòlit en record als fets de 1714 i on es realitzarà aquest Acte Commemoratiu de la Diada Nacional de Catalunya.

Tornant doncs a aquest acte, podem dir que es presentarà un programa treballat conjuntament entre la Cobla La Principal del Llobregat i el Club Excursionista Anoia. En aquest concert es representaran diverses obres patriòtiques entre les quals  n’hi haurà dues del mestre Enric Morera i Viura aprofitant el 150è aniversari del seu naixement; Catalunya i La Santa Espina. Entre les obres poètiques es podran escoltar en la veu de diversos vilatans i seran obres tant variades d’estil com els seus autors. Tant es podran escoltar obres d’Àngel Guimerà com de Lluís Llach.

També volem ressaltar la peça Canigó on es representaran una sèrie de fragments musicals i poètics adaptats del poema de Mossèn Cinto Verdaguer. No cal dir que el concert serà d’interès general.

El concert s’acabarà amb el cant de Els Segadors, himne nacional de Catalunya, i amb coca i cava produïts a Masquefa.

Tothom hi és convidat i esperem que sigui de grat de tothom.

DIADA NACIONAL DE CATALUNYA

Dijous 10 de setembre de 2015

A les 20:45h

Al Passeig de l’Onze de Setembre

Davant el monòlit homenatge als fets de 1714

CONCERT DE MÚSICA PER A COBLA I POÈTICA CATALANA

Interpretat per la

Cobla La Principal del Llobregat

I les veus de diversos vilatans de Masquefa

Hi haurà coca i cava de producció local per tots els assistents