Celebrat el Congrés Internacional de Focs de Sant Joan Flama del Canigó a Igualada

El passat dissabte dia 26 de maig, amb l’Escola Pia de la capital de l’Anoia com a seu acollidora i  l’Associació Flama del Canigó d’Igualada com a part organitzadora, es va celebrar el Congrès Internacional de Focs de Sant Joan Flama del Canigò 2018.

Aquest congrés  serveix com a trobada de germania entre els pobles de parla catalana i celebració prèvia als actes que es realitzaran propers a la festivitat de Sant Joan.

L’Associació Flama del Canigó d’Igualada, amb la integració del Club Excursionista Anoia, organitzà el congrés conjuntament amb ÒMNIUM i el suport del Comitè Internacional dels Focs de Sant Joan i l’Ajuntament d’Igualada. Entre els actes celebrats durant la jornada es poden destacar la conferència de Daniela Grau “La Flama del Canigó, símbol d’unitat dels Països Catalans” i la de Marc Talavera del Col·lectiu Eixarcolant i UB “L’ús de les plantes per Sant Joan, casualitat, creença o practicitat?”, la visita guiada al Celler Cooperatiu, el Concert Aperitiu ofert pel Quintet de Terres de Marca i el fi de festa celebrat durant i posteriorment al sopar celebrat al claustre de l’Escola Pia per part del grup La Guingueta.

Durant el sopar ofert per l’Escola de Cuina L’Atelier, en el que hi participaven vàries personalitats de l’Ajuntament d’Igualada com a representants de les diverses entitats participants, es realitzaren diversos parlaments i entrega de reconeixements així com la rebuda del relleu de la Barretina d’Or per part de l’Ajuntament d’Igualada com a ciutat acollidora d’enguany, el qual el passarà d’aquí un any a la vila de Cotlliure. Entre els reconeixements més emotius va ser el que Joan Tort de l’Associació Flama del Canigó d’Igualada va lliurar a la família de Jordi Mateu a títol pòstum, desaparegut feia pocs dies, i en el que se li feia tant un reconeixement a la seva gran tasca dins de l’associació com a nivell cultural, d’amistat i com a gran persona.

Desprès d’assistir en aquest congrés, la direcció del Club Excursionista Anoia ja treballa de ple per a participar dels actes de regeneració a dalt del cim del Canigó i la posterior baixada de la Flama durant els dies 22 i 23 de juny, per fer-la arribar de nou a Masquefa i encendre les Fogueres de Sant Joan que s’organitzin a la Vila.