Lliurats els premis FotoFlash 2018

Un any més, el concurs de fotografia FotoFlash organitzat pel Club Excursionista Anoia, clou la seva edició 2018 amb la decisió del jurat i el lliurament de premis als seus guanyadors.

El passat dissabte dia 19 de maig es va celebrar la tria dels guanyadors de la darrera edició del concurs FotoFlash. Però, com ha estat el concurs d’enguany?

El passat 8 d’abril es va celebrar una nova edició dels concursos de fotografia FotoFlash i FotoFlashRETARD organitzats pel Club Excursionista Anoia. Per aquest motiu es va visitar la població de El Castellet (Alt Penedès) i també es va realitzar una visita al seu castell. Aquestes dues activitats van ser el tema per l’edició 2018 d’aquests dos concursos.

El FotoFlash, es diferencia de la resta de concursos per realitzar-se durant una activitat i recollir les fotografies en el moment de la seva finalització. D’aquesta manera no es deixa opció als participants a fer cap retoc a les seves fotografies abans de presentar-les. En canvi, el FotoFlashRETARD permet als participants retocar, combinar i muntar tant com vulguin un màxim de tres fotografies durant els dies posteriors al concurs.

En aquesta edició 2018 s’hi han presentat 10 participants amb un total de 353 fotografies distribuïdes de la següent manera:

En la modalitat FotoFlash s’hi van presentar sis participants, presentant un total de 342 fotografies y, en la modalitat FotoFlashRETARD van ser quatre participants els que van presentar 11 fotografies. D’aquest total de treballs presentats, el jurat va escollir les 25 millors fotografies de la modalitat FotoFlash i 8 de la modalitat FotoFlashRETARD passant totes aquestes a la fase final de la qual parlem i en la que el jurat desplaçat a Masquefa i format per Sònia Poch, Manel Caballé i Xavier Pallarès, tots ells membres de l’Associació Fotogràfica d’Igualada i acollint-se a les bases proposades per l’organització, van valorar aquestes fotografies finalistes i van acordar premiar-les de la següent manera:

Modalitat FotoFlash

1er. Premi a Àngel Prieto Romero

2on. Premi a Juan Antonio López

3er. Premi a Ester Rubio Mora

Modalitat FotoFlashRETARD

1er. Premi a Juan Antonio López amb la foto FAROL

2on. Premi a Àngel Prieto Romero amb la foto CASTELLET I EL FOIX

3er. Premi a Xavi Prieto Romero amb la foto COLEUR

També i durant aquesta jornada, tothom que va visitar l’exposició de fotografies va poder votar a aquella foto que més li agradés de cada categoria, atorgant així el premi del Jurat Popular a aquell treball més votat. El resultat va ser el següent:

Modalitat FotoFlash

Premi Jurat Popular a Àngel Prieto Romero

Modalitat FotoFlashRETARD

Premi Jurat Popular a Juan Antonio López amb la foto FAROL

Les fotografies agraciades amb premi es poden veure adjuntes a aquesta crònica i també exposades al local del Club Excursionista Anoia.

Tots els guanyadors van rebre un trofeu donat per l’entitat organitzadora i una ampolla de cava Brut Nature donada per Cava Boncuvée. Els classificats en primer lloc també van rebre un val per a dues persones per poder gaudir d’un àpat a la Fonda Can Parellada de Masquefa.

El Club Excursionista Anoia aprofita aquesta crònica per a agrair tant als participants com als col·laboradors el seu suport a aquesta activitat, ajudant a combinar l’art de la fotografia amb la tradició de l’excursionisme, on des de l’entitat es vol donar a conèixer racons i llogarets poc coneguts del nostre País.