La Flama del Canigó torna a Masquefa

Un any més, el CEA, torna a portar La Flama del Canigó fins a Masquefa per encendre les fogueres de Sant Joan i celebrar així la Festa dels Països Catalans.
La pujada al Canigó es desenvolupa segons el previst. Els set components de l’expedició “Canigó 2009”, que van partir de Masquefa a les 13 h del dilluns dia 22 de juny, van haver de patir molt de fred per poder assistir a l’acte de la regeneració del Foc. El fort vent i l’intens fred, els va acompanyar tota la tarda fins a les 12 de la nit que es va fer l’acte a dalt de la Pica de la mítica muntanya. L’endemà, un fantàstic despertar vora el Refugi de Cortalets i al costat del riu, on els colors de la natura jugaven amb els de les desenes de tendes de campanya que allà s’acollien.
L’arribada a les 19 h del dimarts 23 de juny a la Vila de Masquefa, al costat dels amics de la Penya Ciclista de Masquefa, com ja és tradició, i el lliurament del Foc als organitzadors de Fogueres, van cloure els actes a la Plaça de l’Estació que havia iniciat la Cobla La Principal del Llobregat a les 18 h amb un concert de música tradicional catalana. Això si, cal destacar la lectura del mateix Manifest que es va llegir la nit abans a dalt del cim per part del senyor Alcalde i, el parlament del President del Club Excursionista Anoia, del qual cal ressaltar la seva incidència en els entrebancs posats enguany pel govern francès per poder accedir al Canigó a celebrar la festa de la llengua catalana que significa l’acte de regeneració de la flama per tots els catalans.