GR11: Tot i l’amenaça de la tempesta, el CEA arriba a Malniu

Estava anunciat pel Servei Meteorològic; tempestes als Pirineus. Tot i això, els membres del CEA que es van desplaçar a la Cerdanya per cobrir un tram més de la Travessa dels Pirineus, van poder esquivar l’aiguat que va caure amb força tot just van guanyar el seu objectiu: arribar al Refugi de Malniu (2430).
El camí va iniciar-se a Puigcerdà. Allà, els núvols, feien pensar en que aquella, seria una ruta ben molla però mai, els participants, van pensar en abandonar. En no res, s’arribà a Saneja i, seguidament a Guils de Cerdanya. Aquest primer tram, quasi bé en la seva totalitat, va ser per carretera. A partir d’aquí, el camí inicia una forta pujada entre immensos clars i frondosos boscos, fins guanyar el Puig de Peransau (1884). Els voltors saludaven als caminants de ben a prop. A l’estona, s’arriba al Pla de la Feixa i on es divisava el Refugi de La Feixa, tancat i malmès, on s’aprofità per fer una paradeta per recuperar forces menjant una mica. El fred i els núvols amenaçadors, fan reiniciar la marxa. A partir d’aquí, alguna que altra gota de pluja obliga a no aturar-se gaire, tot i que el paisatge alpí de la zona d’Els Clots, no impedeix que les màquines de fotografiar segueixin actives mentre els participants creuen una zona boscosa i humida que convida a aturar-se en un estany mentre la neu també acompanya en la postal de l’excursió. L’arribada al Refugi de Malniu, es fa amb els trons que trepitgen els talons als caminants.
Amb ambient familiar i acompanyats d’una beguda calenta per posar a to el cos, mentre a fora queia una bona pluja, un parell d’horetes dins el refugi esperant al company que aquell dia feia el suport logístic i recollia al grup per acabar tots plegats fent un bocata i comentant la jugada.
El Cantàbric, una mica més a prop.