El Club Excursionista Anoia estrena any arribant a dos cims del Montseny

El Club Excursionista Anoia realitza un trekking pel Massís del Montseny, potser, per contrarestar els àpats de Nadal?
El grup es reuneix al “Restaurant 4 Carreteras”, prop de Tona. La sortida es realitza en un dels dies més freds d’hivern. El termòmetre marca quatre graus sota zero. El paisatge glaçat produeix certa mandra a l’hora d’iniciar el camí. Galets, carn d’olla, canelons i torrons, encara pressents a les memòries dels participants.
El grup enfila en cotxe la carretera fins a Viladrau i, posteriorment, fins l’aparcament de Farreres. Allà s’inicia el camí amb una pujada fins al Pla de Lligamoltons i fins als Esglaons de Castellets on s’inicia una grimpada que durarà una hora i mitja. Aquest tram resulta impossible d’ascendir per un ca d’amos desconeguts, que persegueix als excursionistes des de fa una llarga estona. Per fi, es guanya el Coll Agudes que els durà fins al primer cim; Les Agudes (1706mts). El grup no s’oblida de fer la foto a tots els components i al singular rellotge de sol situat en aquest punt.
Una vegada s’ha aprofitat la parada per fer un mos, es segueix el camí en direcció a la Collada Sesagudes i seguidament s’arriba al punt més alt del massís, el Turó de l’Home (1706,7mts), i on s’hi troben una bona assistència de gent.
Els excursionistes reculen i descendeixen fins la Font del Briançó. Com més s’avança en el camí, aquest es troba més ple de fulles que, una vegada caigudes del arbres, formen una catifa fonda on els peus dels caminaires es perden cames avall. Abans d’arribar a la font i de poder observar el rajolí d’aigua que d’ella brollava, el grup es troba un faig monumental. Una vegada superat aquest punt, el subconscient d’un dels participants és manifesta en forma de paraules estranyes: “Acabo de perdre la impermeabilitat del braç. Així no podria anar a l’Everest”. Ben segur que no seran paraules fàcils d’oblidar! Els excursionistes, tot i copsats durament per aquest esdeveniment, segueixen el seu camí. Però, alguna cosa més passa! En arribar al Sot del Gran Pont, el grup el sobrepassa com pot… el sot,… el Pont no perquè aquest no existeix! S’arriba al Pla de Lligamoltons i solament queda desfer el camí fins arribar de nou als cotxes, a la zona de Farreres.
Afamats, gràcies a l’exercici realitzar durant tot el matí, els excursionistes descobreixen, asseguts a taula, la fantàstica carta de plats que els hi proposen al Restaurant L’Avet Blau de Santa Fe de Montseny… Per cert, boníssims els plats combinats que es van menjar els caminaires al bar situat davant mateix del Recinte del Sucre a la Ciutat de Vic. Cafès i cap a casa!
Aquest va ser un bon inici pel Club Excursionista Anoia en encetar el nou any, el qual s’espera que dugui forces muntanyes.