El CEA va realitzar una excursió per la Serra del Montnegre per a iniciar l’any

El passat 22 de gener, va servir perquè el CEA realitzés una caminada molt planera per començar el nou any. L’excursió es va plantejar perquè hi pogués participar tothom, tingués l’edat que tingués. Tot i això, l’assistència va ser l’habitual d’una sortida fora de les rodalies de Masquefa.
Amb el fred per company, el dia va començar amb un cafè amb llet ben calent a Sant Celoni. Desprès, una pista inacabable els dirigí fins al punt de partida; l’ermita de Sant Martí de Montnegre. Per començar, es visitar els voltants d’aquesta ermita, rodejada d’alzines i amb vistes al Massís del Montseny. La caminada no suposava cap complicació. A l’estona, ja s’havia assolit el punt més alt; el Turó Gros o de la Telefonista, de 759 mts. i cim comarcal del Maresme, on hi ha plantada una torre de guaita per la vigilància d’incendis forestals. A pocs metres d’allà i en direcció a l’ermita de Santa Maria, es pogué visitar el primer dels quatre arbres monumentals que es van pogué observar aquell matí; el Roure del Paraigua. Un cop arribats a l’ermita, un altre arbre; el Roure de Santa Maria de Montnegre, restant a terra per culpa de la forta ventada i de la neu caiguda ara just feia un any (8.1.10). El grup, aprofita per fer-se fotos al costat del gran tronc i per observar l’interior de l’ermita. A les proximitats, la Font de Santa Maria. Els caminants, seguiren el seu camí cercant la pista principal que els duria de nou al punt d’inici. Abans però, es passaria per un parell de forns de carbó situats al marge del camí i pel tercer arbre monumental. Aquest cop: l’Alzina Gossa de Can Preses, ben plantada i amb reforços entre les seves branques principals. Arribats de nou a les immediacions de Sant Martí, el grup descarregar les motxilles i, s’apropà a veure el darrer dels arbres més importants de la zona; el Suro Gros, una altre alzina.
L’excursió però, encara no es donava per acabada. El fred dia, l’indret i la companyia, convidava a quedar-se a dinar plegats al Restaurant Montnegre. Ara si; una amanida, pa torrat amb tomàquet, un plat calent i els amics de camí, posaven fi a l’inici d’un any on el Club Excursionista Anoia celebrarà el seu 10è aniversari.