El CEA es passeja pel Congost de Mont-rebei

Amb un paisatge extraordinari on el bon temps va acompanyar durant tot el dia, el CEA, es va passejar i esplaiar a l’hora de fer treballar la màquina fotogràfica mentre creuava l’incomparable Congost de Mont-rebei.
Tot i els imprevistos generats pel motor d’un dels cotxes que traslladava el grup fins el lloc de partida, el CEA aconsegueix realitzar una excursió que feia anys s’estava plantejant. Això si, sense un dels seus components, en Marc, que va haver de retrocedir amb el seu cotxe avariat.
Tot i els imprevistos, l’horari no va ser problema per realitzar la travessia amb un temps més que perfecte. Això va ajudar a poder allargar el camí i arribar fins a la zona de Carlets.
La ruta s’iniciava a La Masieta; punt on es podia deixar el cotxe desprès de superar la pista que parteix des de Pont de Montanyana, municipi de la Baixa Ribagorça i límit amb el Pallars Jussà, i que es dirigeix al sud amb direcció a La Clua i a Castellnou de Montsec. Un cop esmorzat, el grup encarà el camí que els duria cap el seu objectiu, prenent primer el camí que s’enfila a la dreta i que correspon al sender que s’ha d’agafar quan la pressa que fa pujar el nivell del riu de la Noguera Ribagorçana està tancada i que, d’aquesta manera, nega el camí de més a baix que el grup prendria a la tornada. Als pocs minuts, el camí descendeix fins a un pont penjat i on, al creuar-lo, les dues parets que dibuixen el Congost, es comencen a estrènyer. A partir d’aquell moment, el sender es torna estret i vertiginós, obligant a haver d’aturar-se a observar el paisatge ja que es torna perillós el apartar la mirada del camí, degut a la perillositat d’aquest. Fotos i més fotos fins arribar altra vegada a l’eixamplament i poder gaudir d’una panoràmica excepcional de la grandiositat i verticalitat de la Paret d’Aragó, on com si d’un tro es tractés, el soroll d’alguns parapents al obrir-se, ressonaven per tot el Congost. El grup, complint a la perfecció, amb l’horari previst, s’enfilà fins al Mas de Carlets i al mirador, on es decideix fer un mos i iniciar la tornada.
Aquesta es va fer pel mateix lloc que a l’anada, amb la variant de prendre el camí de baix a partir del pont penjat i, el de fer una escapada a la Cova Colomera i on s’estan fent prospeccions arqueològiques. També a la tornada, es faria una visita al Roure de Sant Jaume enclavat molt a prop del punt de partida.
Com sempre abans de la tornada cap a casa, bocata, unes quantes fotos més per si de cas no se’n havien fet suficients i bon rotllo entre els participants.
Marc; tranquil, el CEA tornarà al Congost de Mont-rebei amb tu.