El CEA creua Aigüestortes a peu

 

El passat dia 28 de setembre, el CEA va creuar a peu el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici.
 
Uns quants membres del Club Excursionista Anoia, es van traslladar a la zona de Sant Maurici simplement amb l’objectiu de creuar a peu el Parc i amb l’interès de gaudir del paisatge i fer alguna que altra fotografia. Tot i això, es va intentar pujar a l’Encantat Gran, al qual va ser impossible degut a l’aparició d’una tempesta.
Partint des d’Espot i arribats a l’Estany de Sant Maurici, el Refugi Ernest Mallafré va servir de base per l’intent de cim i passar posteriorment la nit. La pujada fins al coll va ser bastant dura. Potser, no tant pel seu desnivell, si no, per l’estat del terreny. Sobre tot, durant la segona hora, ascendint per la canal que duia fins al coll, amb molta tartera i pedra solta que impedia d’agafar-se amb seguretat i, amb el perill afegit de rebre algun cop de pedra despresa pel company del davant.
L’endemà doncs, unes fotos a l’Estany i pujada fins al Coll del Portarró, on el paisatge que es descobreix resulta espectacular. Baixada a l’Estany Llong on ja es podien trobar “turistes” o “excursionistes de taxis”, amb calçat guapo i modelets tipus Decathlon o Coronel Tapioca. Per Aigüestortes, tot un passeig fins a l’Estany de Llebreta i, des d’allà, una hora i tres quarts pel monòton Camí de la Llúdriga fins a cobrir l’objectiu d’anar des d’Espot fins a Boí a peu. Total, unes 6:45 hores.
 
 
Una canal un tant complicada
 
 
L’Encantat Gran (al darrera) des del coll
 
 
Els núvols ens fan dubtar de continuar
 
 
La tempesta es fa palesa
 
 
Millor tornar que continuar
 
 
Despres d’una "bona" dutxa, un sopar consistent
 
 
Al Refugi abans de sortir cap a Boí
 
 
Estany de Sant Maurici
 
 
Estany de Sant Maurici amb els Encantats
 
 
Més Estany
 
 
Més Estany i més Encantats
 
 
Darrera mirada cap a Sant Maurici
 
 
 Un entrepà al Coll del Portarró, per iniciar el descens cap a l’Estany Llong
 

 Pi de Peixerani, declarat Arbre Monumental

 Pic del Portarró des de l’Estany Llong

 Arribant a l’Estany de Llebreta

 

Estany de Llebreta